Cinekid in Forum Groningen te bezoeken in de herfstvakantie

Foto: via Forum Groningen

In de herfstvakantie is Cinekid, het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar te bezoeken in Forum Groningen.

Films, leuke workshops en het Cinekid Lab en de digitale speeltuin vol installaties en games ontdekken, het kan allemaal.

Heel veel films

Vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober is er dagelijks een rijk aanbod van buitenlandse en Nederlandse kinderfilms. Met onder andere de Nederlandse avonturenfilm Captain Nova, de Nederlands-Belgische film Mijn vader is een saucisse en uit andere landen zijn De avonturen van Anansi de spin en de film-compilatie Wonderlijke werelden te zien.

Cinekid Lab

Voor of na de film kunnen kinderen aan de slag in het Cinekid Lab: de digitale speeltuin vol installaties en games. Kinderen kunnen meedoen met een digitale kattenrace, dansen met hun zelf getekende monster en mee bouwen aan een nieuwe wereld voor de stoptrein. Hoogepunt van het Cinekid Lab is de magische wereld van Field. Dat is een interactieve installatie van Design I/O waarbij de bezoeker één wordt met het grasveld-ecosysteem: loop, ren, zwaai, wuif of kruip langs weides, bloemen en vlinders, dwars door de vier seizoenen heen.

Workshops

Naast het filmprogramma en het Cinekid Lab kunnen kinderen ook nog workshops volgen, in de geest van de grote expositie Game On die tegelijkertijd ook het Forum te bezoeken is. Van voetballen met je zelfgeprogrammeerde mBot-robot tot stop-motion animatiefilmpjes maken van vliegende honden, pratende melkpakken en dansende bananen.

Cinekid media- en filmfestival is te bezoeken van 18 tot en met vrijdag 22 oktober.

Locatie: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1 in Groningen

Kijk voor meer informatie: forum.nl/cinekid

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen