Raamexposities, wandelroutes langs kunst, ook in Lewenborg, Selwerd, Tuinwijk en Paddepoel

Raamexpositie in de Oosterparkwijk
Foto: Archief De Redactie

In verschillende wijken zijn wandelroutes langs raamexposities in Groningen. Deze alternatieve kunstroutes worden georganiseerd in de wijken Selwerd, Paddepoel en de Tuinwijk. In de wijk Lewenborg start zondag eveneens een raamexpositie.

Verschillende wandelroutes zijn uitgezet langs de ramen van de kunstenaars uit de wijk. Onder meer cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt zijn initiatiefnemers. Magda Rozenveld merkte in de Korrewegwijk en De Hoogte dat onder de kunstenaars in de wijk behoefte was om te exposeren. Dit blijkt ook zo te zijn in de andere wijken van Groningen.

Zowel amateur als professionele kunstenaars laten graag hun werk zien. Ook zijn er kunstwerken te koop.

Eerder waren er al raamexposities in de Korrewegwijk, de Hoogte en de Oosterparkwijk.

Wandelroutes

De kaarten met wandelroutes in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk (de SPT wijken) zijn onder andere te vinden bij Sonde2000, Forumbibliotheek Selwerd, De Fontein, Tuinpad en wijkrestaurant de Duindoorn of online via www.vrijdagindebuurt.nl. Voor de wijk Lewenborg is de kaart met routes te vinden bij wijkcentrum het Dok, Cigo Lewenborg, Atelier Horneman, Forumbibliotheek Lewenborg en De Oude Bieb.

De expositie in de SPT wijken loopt nog tot en met 31 oktober 2021. In de wijk Lewenborg loopt de raamexpositie tot en met 21 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden