34e editie van de 4 Mijl zondag met toplopers aan de start

Eva Cherono won al twee keer de 4 Mijl.
Foto: Menzis 4 Mijl van Groningen

Aan de start van de 4 Mijl van Groningen staan aanstaande zondag traditiegetrouw weer een mix van internationale en nationale topatleten en deelnemers aan de start. Peruth Chemutai, die haar debuut zou maken op de Menzis 4 Mijl van Groningen, kan volgens de organisatie helaas door omstandigheden niet meer mee doen.

De organisatie laat weten ‘ontzettend blij te zijn, dat we dit jaar het hardloopevenement weer mogen organiseren”. “We merken aan het dagelijks leven dat de coronacrisis niet alleen de samenleving tot stilstand heeft gebracht, maar ook in de keten zijn sporen nalaat. Dit hebben we in de voorbereiding gemerkt, maar ook bij de toplopers”.

Eva Cherono, respectievelijk de snelste vrouw van de 4 Mijl 2018 en 2019, keert terug. Nederlandse inbreng is er bij de heren met Richard Douma, Yorben Ruiter en Tom Hendrikse. Bij de dames komt Maureen Koster opnieuw in actie.

Favoriet bij de dames

De 25-jarige Eva Cherono uit Kenia is de absolute topfavoriet bij de dames. In 2019 kwam zij als eerste dame over de finish in een tijd van 19.30. Dit jaar gaat Eva voor een derde overwinning, waarbij ze zich op een nieuw PR (momenteel 19.14) richt. Olympiërs Robin Hendrix en Dieter Kersten uit België, bekend van de Tokyo 5000 en de Tokyo Marathon, doen dit jaar mee.

Loopclinic

In de aanloop naar de Menzis 4 Mijl van Groningen kreeg een tiental studenten een loopclinic van ALO-student en topatleet Tom Hendrikse, die onlangs als zesde eindigde tijdens de NK 10 kilometer op de weg. Hendrikse debuteerde dit jaar op de marathon in een mooie tijd van 2.13.03. Daarnaast is hij ook lid van Team4Mijl. In 2019 liep Tom de Menzis 4 Mijl van Groningen in 18.43 minuten. Dit jaar doet hij weer mee en streeft hij naar een tijd van 18.20 of sneller.

Op de startlijst staan ook meerdere lopers die al eerder deelnamen. Het wordt weer een feest in de stad!

De wedstrijdlopers starten om 13.00 uur, aan de Kerklaan in Haren. Zij worden gevolgd door duizenden recreanten. De finish is op de Vismarkt. Het goede doel van de 4 Mijl is dit jaar de stichting Quiet Groningen, die zich inzet voor mensen in armoedesituaties.

Kijk voor inschrijving en meer informatie: 4mijl.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden