Burendag in de wijken van Groningen en lekkers van Aanpak Ring Zuid

Foto: De Redactie

Deze zaterdag is het Burendag. Ieder jaar wordt deze dag, georganiseerd door Douwe Egberts en Oranje Fonds, gevierd, waarbij de buurt gezellig samenkomt en veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Alleen al in de gemeente Groningen zijn er ruim 90 activiteiten georganiseerd. Zo is er bij het Overwinningsplein een Burenontbijt. Ook is er een muzikale invulling en is Aanpak Ring Zuid aanwezig met informatie over de geplande werkzaamheden op en rondom het Julianaplein én is er een kleurplatenactie voor de kinderen. Kostverloren viert burendag met de heropening van het speeltuinseizoen.

Bij Meerstad zijn ook verschillende activiteiten, waaronder ‘Verbinden nieuwe eilandgenoten’, in Ten Boer wordt onder de noemer ‘Ten Boer blaast corona weg’ een muziekevenement georganiseerd. ‘Het is de hoogste tijd voor een vrolijke noot in het dorp’. Een mooi burgerinitiatief met verschillende muzikale rondgangen, dat eindigt bij het Buurthoes. Vervolgens verzorgen drie orkesten een gezamenlijk optreden op het Koopmansplein.

Ook Aanpak Ring Zuid neemt deel aan Burendag. ‘We realiseren ons dat onze ‘buren’ veel te verduren hebben, zoals geluid, trillingen, stof en extra (bouw)verkeer. Op deze dag bedanken we ze voor hun begrip en geduld’, aldus Aanpak Ring Zuid. In de ochtend wordt koffie uitgedeeld op het Overwinningsplein. In de middag zit de organisatie klaar met gratis koffie, thee en wat lekkers. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur wordt op het Geheugenbalkon informatie gegeven over de werkzaamheden die vanaf daar te zien zijn. Dit laatste is in samenwerking met Kunstpunt. Langs het Geheugenbalkon loopt een kunstroute, waarvan de QR-code aan het gebouw hangt.

Kijk voor alle activiteiten op burendag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden