Pandora’s Box: Der Aa-kerk omgebouwd tot filmzaal

Foto: BL Groningen

De Der Aa-kerk wordt weer omgebouwd tot filmzaal tijdens het International Film Festival Rotterdam in Groningen vrijdag 5 februari. De filmklassieker Pandora’s Box (Die Büchse der Pandora) uit 1929 wordt vertoond in de kerk, met live orgelmuziek op het beroemde Schnitgerorgel.

Die Büchse der Pandora

De stomme film Pandora’s Box (Die Büchse der Pandora) is een meesterwerk uit de geschiedenis van de film: het is een sensuele en controversiële klassieker van regisseur G.W. Pabst uit 1929.

De Amerikaanse Louise Brooks is de ster van deze film als onweerstaanbare Lulu, die zowel femme fatale als slachtoffer is. Brooks verhuisde voor deze rol speciaal naar Europa, hierdoor zag Marlene Dietrich de rol aan haar neus voorbij gaan. Lulu fascineert en betovert de mannen. Haar echtgenoten en geliefden proberen haar te temmen, te vermoorden en te verkopen, omdat ze er niet in slagen haar lief te hebben. Het lot van Lulu is getekend door tragedie en eindigt in Londen, waar ze opnieuw een man tegen het lijf loopt.

Live muziek

Organist Geert Bierling begeleidt het dramatische verhaal op het historische Schnitgerorgel in de tot bioscoop omgetoverde Der Aa-kerk. Bierling is stadsorganist/-beiaardier van Rotterdam, harmonium- en continuospeler.

IFFRiG

Tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam in Groningen wordt er in vijf dagen tijd een dwarsdoorsnede getoond van het moois dat International Film Festival Rotterdam te bieden heeft.

Tijdens de 20e Groningse pocketeditie van het IFFR wordt een selectie getoond van het nieuwe, internationale filmaanbod met festivalhoogtepunten en gloednieuwe cinematografische verrassingen uit alle uithoeken van de wereld.

Eerdere voorstellingen in de Der Aa-kerk tijdens het IFFRiG waren een groot succes bij het publiek; de films Nosferatu (in 2013), Metropolis (in 2014) en Phantom of the Opera (in 2015) eindigden hoog in de publieksenquête.

Entree: € 15,-.
Kaarten voor deze film zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda. En vanaf 27 januari op www.groningerforum.nl

Deze voorstelling is georganiseerd in samenwerking met het Groninger Forum in het kader van het International Film Festival Rotterdam in Groningen.

Datum en tijd:

Vrijdag 5 februari 2016 20.00 uur

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden