Programma Cross-linx compleet: grootste line-up ooit

Foto: PR De Oosterpoort

Cross-Linx, het indie-classical festival beleeft in 2016 met 20 bands en artiesten zijn meest uitgebreide editie.

Laatste toevoegingen aan het programma zijn de Britse ‘party marching band’ Perhaps Contraption, de Duitse multi-instrumentalist Marco Mlynek, de Deense singer-songwriter Exec en de Nederlandse slagwerker Dominique Vleeshouwers, winnaar van de Tromp Percussion 2014.

Andere headliners van het festival zijn Neil Finn, Glenn Kotche, Andrew Bird, Son Lux, R.E.M.-gitarist Peter Buck en de Duitse band The Notwist.

Het festival staat op zondag 28 februari in De Oosterpoort in Groningen.

Cross-linx vindt van 25 tot en met 28 februari 2016 plaats in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Opkomend talent

“Cross-linx brengt altijd opkomend talent en bijzondere programma’s bij elkaar”, aldus programmeur Frank Veenstra: “We zijn heel trots op het Unlimited Orchestra-project waarmee we Neil Finn en Glenn Kotche samenbrengen met het Nederlandse ensemble Lunatree.

Finn is voor veel mensen bekend vanwege zijn werk met Split Enz en Crowded House, en Kotche vooral als drummer van Wilco. Maar het bijzondere hier is dat er door hun samenwerking een songcyclus wordt neergezet, waarin allerlei invloeden samensmelten tot één geheel”.

R.E.M.-gitarist Peter Buck, Son Lux-voorman Ryan Lott en Andrew Bird spelen tevens mee met het Unlimited Orchestra-project. Zowel Bird als Son Lux verzorgen daarnaast ook zelfstandig een optreden.

De aanvang is om 15.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden