Tijdschema van jubileumeditie Groninger Museumnacht

Foto: Archief De Redactie

Het tijdschema voor de Groninger Museumnacht is bekend. Bezoekers van de Museumnacht kunnen hun eigen programma samenstellen door bij de deelnemende musea online een tijdslot te reserveren met een startmoment. Tickets zijn te koop via groningermuseumnacht.nl.

Deze jubileumeditie kan iedereen genieten van kunst, muziek en dans of meedoen met een van de vele workshops. Voor nieuwe mensen in de stad is de Broescursus Gronings van Olaf Vos in het Noordelijk Scheepvaartmuseum te volgen. Ook live meekijken bij striptekenaar Jan-Willem Spakman in Forum Groningen, de Groningse kunstenaars van de Kinderbiƫnnale ontmoeten in het Groninger Museum of live een uitzending van Glasnost, het Groninger radioprogramma over kunst en cultuur volgen staan op het programma. De stadsdichter van Groningen, Myron Hamming, geeft bij GRID Grafisch Museum invulling aan het thema van tekst en beeld. Bij het Universiteitsmuseum is er hiphop van Alexander Moto.

Locatie Akerk

Speciaal voor de Museumnacht opent dit jaar een extra locatie haar deuren: de Akerk. Het is de hoofdlocatie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind. In de kerk zie je fotografie, virtual reality en als topattractie de enorme multimedia-installatie LAWKI-NOW van designcollectief ARK.

Deze en nog veel meer activiteiten zijn te beleven tijdens de Groninger Museumnacht aanstaande zaterdag. Bekijk het tijdschema op groningermuseumnacht.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen