Bommen Berend, de viering van Groningens Ontzet zaterdag

Foto: Publiek Domein

Groningen viert zaterdag het Groningens Ontzet. Met Groningens Ontzet, ook Bommen Berend genoemd, wordt gevierd dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van M√ľnster had doorstaan.

Dit jaar heeft de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken het programma opnieuw moeten aanpassen vanwege de coronamaatregelen.

Dit jaar is er een Bommen Berend Wandeling, een wandeling van vier of vijf kilometer langs verschillende horecazaken of kroegen in de binnenstad. Ook is er de Rabenhauptwandeling. Deze wandeling heeft vier verschillende afstanden, 2,5, 5, 7,5 en 10 kilometer door de binnenstad van Groningen langs plekken met historie over Groningens Ontzet.

Bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum kan men gratis aansluiten bij een rondleiding van stadsarcheoloog Gert Kortekaas, die vertelt over de mini-expositie en de Bommen Berendbom.

In Forum Groningen vindt zaterdag het Bommen Berend Festival plaats met miniconcerten van onder andere Julia Zahra, Micheal Prins en Yvi, Fred Goverde, Annna, Dawn Brothers. In de binnenstad trekken tussen 10.00 en 18.00 uur verschillende dweilorkesten door de stad.

Zaterdagavond vindt het NNO 28 Augustus concert plaats.

Op het programma staan dit jaar geen traditionele paardenkeuring, geen kermis en geen vuurwerk.

Kijk voor volledige programma en meer informatie: volksvermakengroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden