Verkoop tickets Groninger Museumnacht gestart

Foto: Archief De Redactie

Tickets voor de Groninger Museumnacht 2021 zijn nu verkrijgbaar. De jubileumeditie op zaterdag 11 september biedt mooie acts, kunst, muziek, workshops en veel meer.

De editie van 2021 is net als vorig jaar een limited edition. Als museumnachtbezoeker kun je zelf je programma samenstellen door bij elk museum online een tijdslot te reserveren met een startmoment.

Net als in 2020 is er dit keer vanwege de coronamaatregelen niet één passe-partout, maar bestellen bezoekers voor elk museum apart een ticket met een starttijd.

De deelnemende musea, Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum Groningen, strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen, pakken extra feestelijk uit vanwege het 5-jarig jubileum. Speciaal voor de Museumnacht opent dit jaar een extra locatie haar deuren: de Akerk

Programma

Het programma biedt verschillende mogelijkheden.

In het Noordelijk Scheepvaart Museum presenteert Stukafest The Lost Night Collective, een dansperformance over het vastzitten in denkbeelden en verwachtingen van de samenleving. Naast dans is er ook muziek van gitarist Stanimir Lambov en van de band Toucan Coma.

Bij Storyworld in het Forum kun je live meekijken bij de Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman. In het museum zelf zie je de nieuwe expositie over Gerben Valkema, striptekenaar van het jaar, bekend van de strips Elsje en Kik. En daarnaast kun je de hele avond doorlopend in de Rabo Studio van het Forum de indrukwekkende installatie Habitat van Heleen Blanken bewonderen én ervaren.

Ervaar via VR de archeologie van de toekomst in het Universiteitsmuseum. Ook is er hiphop van Alexander Moto en geven de violisten Elena Muñoz de Morales en Belén Pérez van Bihotz Duo een prachtig concert.

Myron Hamming, stadsdichter van Groningen, geeft op een verrassende manier invulling aan het thema van GRID tekst en beeld. Ook is de tentoonstelling van de bijzondere samenwerking tussen illustrator Olivia Ettema en schrijfster Franca Treur te bekijken.

In het Groninger Museum is er een silent disco van KopjeK en zijn er bijzondere optredens van Rani, Orange Skyline en Eva Waterbolk. Volg ook de slow looking rondleiding langs kunst van onder anderen Andy Warhol en Erwin Olaf. Of creëer je eigen augmented reality graffiti in een van de zalen van de Kinderbiënnale.

Speciaal voor de Museumnacht opent dit jaar een extra locatie haar deuren: de Akerk. Het is de hoofdlocatie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind. In de kerk zie je fotografie, virtual reality en als topattractie de enorme multimedia-installatie LAWKI-NOW van designcollectief ARK.

Over de Groninger Museumnacht

De Museumnacht is sinds 5 jaar een begrip in cultureel Groningen en biedt een avond vol kunst, cultuur en gezelligheid.

De musea zijn op 11 september geopend van 19.00 uur tot middernacht. Tickets a €2,50 per museum zijn te koop via groningermuseumnacht.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden