Ook demonstratie evenementensector in Groningen

Foto: Archief De Redactie

Ook evenementenorganisaties uit Groningen en Nijmegen hebben zich aangesloten bij de landelijke demonstratie van de evenementensector op zaterdag 21 augustus. Eerder werd al bekend dat er in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam demonstraties staan gepland. Partijen uit Den Haag zullen zich aansluiten bij de protestmars in Rotterdam.

De protestmars onder de noemer ‘Unmute Us!’ vindt zaterdag vanaf 14.00 uur plaats. Met de demonstratie willen de inmiddels ruim 490 aangesloten partijen aandacht vragen voor de Nederlandse evenementenbranche.

De boodschap van de protestmars is: ‘Stop de willekeur! Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit’. “Voor alle 101.000 mensen die hierin werkzaam zijn én haar vele bezoekers”, schrijft de organisatie op Facebook.

Afgelopen vrijdag maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie bekend dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Festivals gaan sowieso tot 20 september niet door. Kort daarna werd de demonstratie van de evenementensector aangekondigd.

Organisatoren van onder meer Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda willen met de demonstratie een signaal afgeven aan de overheid.

De startlocaties worden nog bekendgemaakt. Kijk hier voor meer informatie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden