31e editie Noorderzon Festival donderdag van start

Anouk Kruidhof
Foto: © Niccolo Quaresima

De laatste locaties en tenten zijn opgebouwd en ingericht: Noorderzon Festival of Performing Arts & Society gaat deze donderdag van start. De kleinere 31e editie van het festival vindt plaats op twee afgesloten ‘eilanden’ in het Noorderplantsoen: Noord en Zuid, en op tien locaties in de binnenstad van Groningen.

Elf dagen lang kunnen bezoekers tot en met 22 augustus een uitgebreid internationaal en lokaal theaterprogramma, een divers lezingenprogramma, muziek, literatuur, kindervoorstellingen en installaties bezoeken. De twee eilanden in het Noorderplantsoen zijn gratis te bezoeken, maar er is beperkt plek. Bezoekers kunnen daar op de terrassen plaatsnemen en iets eten en drinken. Overal is sprake van 1,5 meter afstand, vaste zitplekken en beperkte capaciteit.

Noorderplantsoen: eilanden Noord en Zuid

De twee ‘eilanden’ in het Noorderplantsoen zijn gratis toegankelijk, mits er nog plek is. Bezoekers worden geteld. Als het vol is, kunnen er pas nieuwe bezoekers bij als andere bezoekers het terrein hebben verlaten. Op de twee eilanden zijn onder meer terrassen, eet-en drinkgelegenheden en de voorstellingslocaties: Apollo en Pollux op Noord, Castor en Recirquel op Zuid. De in-en uitgangen van de voorstellingslocaties bevinden zich buiten de eilanden, zodat bezoekers altijd naar hun voorstelling toe kunnen – ook als het eiland vol zit.

Downtown Groningen

Ook is Noorderzon dit jaar weer in Downtown Groningen te vinden. Deze locaties van Noorderzon 2021 zijn De Oosterpoort, Grand Theatre, Forum Groningen, VRIJDAG Theater, Simplon, Vera, Lutherse Kerk, EMG, Vloeivelden Suikerterrein, Muziekschool VRIJDAG.

Praktisch

Noorderzon wordt als 1,5 meter-evenement georganiseerd. Toegang tot Noorderzon is mogelijk zonder test- en/of vaccinatiebewijs. Noorderzon werkt met vaste zitplaatsen, placeren, afstandsmaatregelen, registratie op de terrassen, gezondheidscheck en beperkte aantallen bezoekers. De capaciteit van de locaties blijft beperkt.

Programma

Van een aanstekelijke ontdekkingsreis naar dansstijlen van Anouk Kruithof naar doe-het-zelf-theater van Ant Hampton en Tim Etchells, en van cutting edge virtual-reality-theater van Susanne Kennedy naar Khashabi Theatre’s briljante kat-en-muis-spel. Ook dit jaar presenteert Noorderzon 2021 een bijzonder, internationaal theaterprogramma. Daarnaast is er met het &Society een uitgebreid lezingenprogramma met onder meer Teun van de Keuken, Raoul Heertje en Micha Wertheim, zijn er dagelijkse concerten op de Apollo in het Noorderplantsoen, verschillende kindervoorstellingen, een divers literatuurprogramma en installaties.

Kaartverkoop

Kaarten voor voorstellingen zijn alleen online verkrijgbaar via de website van het festival. Kaarten blijven online beschikbaar tot vlak voor aanvang van de voorstelling, bezoekers kunnen dus – indien nog beschikbaar – ook ter plekke online via hun telefoon online een kaartje kopen. Er zijn dit jaar geen Kiosken of fysieke kaartverkooppunten.

Kijk voor meer informatie, het complete programma en tickets op noorderzon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden