Geen kermis rond viering Groningens Ontzet

Foto: De Redactie

De jaarlijkse kermis rond Groningens Ontzet gaat dit jaar opnieuw niet door. Dat maakt de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken vrijdagavond bekendgemaakt.

De kermis zou meerdere dagen duren rond 28 augustus, de dag dat Groningens Ontzet, ook wel Bommen Berend in de volksmond genoemd, wordt gevierd.

In samenspraak met de gemeente is besloten de kermis niet door te laten gaan, vanwege de huidige situatie en geldende maatregelen rond corona, meldt de organisatie. De traditionele paardenkeuring, het concours hippique, het vuurwerk en het openluchtconcert waren eind mei al afgelast.

Alleen enkele kleine evenementen, zoals het luiden van de klokken van de Martinitoren en het Carillonconcert, de herdenking bij buste Rabenhaupt op het Waagplein, verschillende dweilorkesten in de binnenstad gaan op 28 augustus door. In Forum Groningen vindt het Bommen Berend Festival plaats van 17.00 uur tot 24.00 uur. Daarvoor zijn gratis kaarten te reserveren.

Kijk voor alle herdenkingen en festiviteiten op de website volksvermakengroningen.nl.

Lustrum

De organisatie hoopt volgend jaar het lustrum, als het 350 jaar is geleden dat Carl von Rabenhaupt de bisschop van Münster, bijnaam Bommen Berend, verdreef en daarmee het beleg van Groningen beëindigde, uitgebreid en met veel nieuwe activiteiten te herdenken en te vieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden