Concert Meesters & Gezellen in de Der Aa-kerk in Groningen

Foto: Niek van Bruggen

Zondagmiddag 7 februari voeren twintig jonge beginnende koorzangers samen met vier ervaren zangers een a capella-programma uit in de Der Aa-kerk in Groningen.

De ‘Meesters’ en ‘gezellen’ zingen onder leiding van de beroemde Letse dirigent Sigvards Kļava.

Meesters & Gezellen

Meesters & Gezellen is een springende concertserie van zangstudenten aan Nederlandse conservatoria, samen met leden van het Nederlands Kamerkoor en van Cappella Amsterdam, de twee topkamerkoren in Nederland.

De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) worden elk gevormd door steeds één ervaren zanger en vijf jonge zangers.

Koordirigent Sigvards Kļava

Onder leiding van de beroemde Letse koordirigent Sigvards Kļava studeren de zangers in januari een programma in. Het programma stelde Kļava speciaal samen met in gedachten zijn permanente wens in een vreedzame wereld te leven: Da pacem, ‘geef ons vrede’.

Op het programma staan onder meer werken van Nystedt, Schnittke, Weelkes en Pärt.

Het is voor het eerst dat het project naar Groningen komt.

Masterclasses

Twintig jonge zangers in opleiding of recent afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria krijgen de kans om praktijkervaring op te doen bij door de wol geverfde collega’s .

De ‘gezellen’ voeren samen met hun ‘meesters’ datgene uit wat zij in de weken daarvoor hebben geleerd in masterclasses van Sigvards Kļava en van zangcoach Geert Berghs. De meesters zijn vier zeer ervaren koorzangers: twee zingen bij het Nederlands Kamerkoor en twee bij Cappella Amsterdam.

Entree: € 20,- / € 10,- (onder de 30 jaar) Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Meesters & Gezellen.

De aanvang: 15.00 uur

Locatie:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden