Grounded Expedities: ‘Gronings reisconcept biedt alternatief voor vakantieplannen’

Foto: Grounded Expedities

Veel Noorderlingen blijven ook deze zomer thuis door Corona. Grounded Expedities biedt thuisblijvers een alternatief door hen op een avontuurlijke manier de provincie te laten ontdekken. Oprichtster Sjoerdje Drijfholt stelde een aantal verrassings roadtrips samen en hoopt daarmee te laten zien dat het helemaal niet nodig is om naar het buitenland op vakantie te gaan.

Avontuur ligt om de hoek

De geboren Drent met Gronings/Friese roots kende al veel verborgen plekken in het Noorden maar deed daar een paar jaar geleden een schepje bovenop toen ze met haar vriend besloot een bestelauto om te bouwen tot micro-camper. Daarmee trok ze erop uit. “Het avontuur lag gewoon om de hoek en ik besefte dat Groningen ontzettend veel in huis heeft”, aldus Drijfholt.

Grounded Expedities

In 2019 bedacht ze Grounded Expedities en sindsdien ontwikkelt ze avontuurlijke roadtrips door Groningen. Avontuurlijk met een reden, de expeditieleden rijden in eigen auto een route door een gedeelte van Groningen en doen verschillende locaties aan zonder vooraf te weten waar ze terecht komen.

De ‘expedities’ zijn kleinschalig van opzet. Per roadtrip is er plek voor maximaal 8 personen. De trips zijn inclusief lunch, diner en een overnachting. Hiervoor werkt Grounded Expedities samen met gastvrije Groningers en lokale ondernemers.

Kijk voor meer informatie: www.grounded-expedities.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden