Gratis entree bij allerlaatste koersdag op Drafbaan in Stadspark

Foto: Geert Koops.

Aanstaande zondag 1 augustus is de laatste koersdag op de Drafbaan in het Stadspark te bezoeken. Op deze dag is er voor de bezoekers vrij entree. Dat meldt de Koninklijke Harddraverij en Renvereniging (KHRV).

De KHRV en vrijwilligers zetten zich nog één keer in voor de realisering van een geweldige koersdag. Om die reden heeft het bestuur van de KHRV de financiële middelen gevonden om alle bezoekers die zondagmiddag Vrij Entree te kunnen aanbieden.

De eerste koers begint om 13.30 uur maar om 12 uur gaan de hekken aan de Concourslaan al open. Vanwege corona is er echter wel een bezoekerslimiet dus het advies is om wel op tijd te komen.

Het sportieve hoogtepunt is ongetwijfeld de klassieke koers die enkel voor 3-jarige Nederlands gefokte paarden al jaren in Groningen wordt verreden, de Sweepstakes. De wedstrijd kent altijd twee edities, want het is de enige klassieke koers in Nederland die een editie voor de merries en één voor de hengsten en ruins kent. Daarnaast staat er weer een Montékoers op het programma en deze middag kruisen ook de amateurs de degens. Deze dag worden ook de winnaars van de verschillende competities (rijder en trainer) geëerd.

Voor de kinderen is er een springkussen en is er een heuse en altijd spectaculaire ponyrace voor jongeren op de drafbaan.

Deze dag komt er een einde aan 134 jaar paardenwedstrijden in Groningen. Het Stadsbestuur heeft met gedeeltelijke instemming van de gemeenteraad besloten om te stoppen met koerswedstrijden in het Stadspark. Het Stadspark wordt de komende jaren omgetoverd tot een een groot evenemententerrein.

Als knipoog (met een traan) richting college hebben trouwe fans geld bijeen geschraapt om zelf een koersnaam te mogen bepalen en er is gekozen voor de “Glamina Chakor en Inge Jongman Bedankt” Prijs. Uiteraard hoopt de KHRV dat één van de wethouders of allebei de ereprijzen komen uitreiken op deze laatste koersdag.

De aanvang van het programma is om 13.00 uur. Er zijn vaste zitplaatsen en het is mogelijk om zelf stoelen mee te nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden