Laatste week voor succesvolle Raamexpositie Oosterparkwijk

De Raamexpositie Oosterparkwijk is een groot succes. In de Oosterparkwijk exposeren de hele maand juli meer dan 70 kunstenaars (amateur en professioneel) hun werk achter hun eigen raam of op een gastlocatie. Met een wandelkaart gaan geïnteresseerden op pad om zeer divers werk te bekijken.

Overweldigende belangstelling

De belangstelling is groot. Het kunstproject slaat aan merkte de organisatie doordat de voorraad van duizend wandelkaarten in de eerste week dusdanig snel slonk dat er een paar duizend exemplaren werden bijbesteld. Ook waren er kunstenaars die zich alsnog wilden aanmelden om mee te doen.

Verbinding

Tussen de appartementen, boerderijwoningen en gebouwen in Amsterdamse Stijl wandelen groepjes vrienden, vriendinnen, families, stelletjes en mensen alleen. Ook fietsers ontdekken zo de wijk. Het is een ideaal uitje voor iedereen en kan plaatsvinden op elk moment. Met het mooie weer zijn veel mensen buiten en er ontstaan spontaan gesprekken op straat.

Rondje om én door de kerk

Bij de dagbesteding van Oosterparkheem maakten ze niet alleen zelf kunst voor de Raamexpositie, ze gaan er ook graag op uit om het werk van anderen te bekijken en zich te laten inspireren. Vrijwilligers van de Raamexpositie wandelen in juli op dinsdag- en donderdagmiddag een kunstrondje, telkens met een andere groep bewoners. Zo komen de deelnemers ook bij de Oosterkerk, dat slechts 500 meter van het verzorgingshuis af ligt.

De ramen zijn hier gevuld met het werk van 12 kunstenaars. De variatie is groot: van wandpanelen van vilt tot keramiek en sieraden. Ook bekijken ze de kerk van binnen. Een Iraanse dame, die geen Nederlands spreekt, ziet de zon door de prachtige glas-in-loodramen stralen. Vanuit haar rolstoel heft ze haar handen omhoog en zachtjes stromen de tranen over haar wangen.

Voor elk wat wils

Met zoveel kunstenaars is ook het aanbod overweldigend. In elke straat is wel weer iets anders te zien. Waar de ene kunstenaar 54 uren heeft gewerkt aan een schilderij van een mus, legde de ander zich toe op vogels van gips. Loopt of rijdt u de Slachthuisstraat in, dan kan het beschilderde woningcomplex u niet ontgaan. Pieter van Dijken heeft niet alleen zijn eigen ramen met zeedieren beschilderd, maar ook die van al zijn buren! Bij de apotheek aan de Gorechtkade is met een QR-code muziek te beluisteren waar Roos de Bildt beeld bij heeft gemaakt.

Ontdek het zelf!

De Raamexpositie is nog te zien tot en met 31 juli. De gratis wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij Jumbo Linnaeusplein, WIJ Oosterparkwijk en de Paradijsvogeltuin. Ook liggen ze op diverse locaties buiten de Oosterparkwijk, zoals in het Groninger Forum en de Hortus in Haren.
Ook is de plattegrond te downloaden op de mobiele telefoon via de website: www.bijvrijdag.nl/raamexpositieoosterparkwijk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden