Uittips voor Zondag 24 januari in Groningen

Foto: CC BY 1.0/ Wikipedia Commons

Vandaag kunnen bezoekers Groningen ontdekken, de laatste dag van de VRIJDAGweek met muziek en kunst bezoeken of gezellig naar de eerste WolkenSongBorrel toegaan.

Ontdek Groningen op zondag

Deze zondag bieden 15 winkels allemaal iets extra’s aan. Van een smakelijke proeverij tot flinke kortingen.

De bezoeker ontvangt een gratis toegangskaart van de Martinitoren bij het bezoeken van minstens vier locaties. Een overzichtskaart met wat er allemaal te doen is,is gratis af te halen bij de VVV winkel op de Grote markt of bij deelnemende locaties in de binnenstad.

Alle activiteiten zijn gratis en vinden over het algemeen plaats tussen 12.00 en 17.00 uur.

Kijk voor deelnemende winkels: uit.groningen.nl

Open huis – VRIJDAGweek

Zondag 24 januari is het Beeldende kunstdag in de Walstraat en Muziekdag in de St. Jansstraat met open ateliers, kinderactiviteiten, rondleidingen en exposities.

De Muziekdag in de Sint Jansstraat biedt Live muziek in het café, een proeflokaal met diverse proeflessen, doorlopend concert van orkesten en ensembles, muziekactiviteiten voor kinderen en tot slot een jazzsessie. De muziekdag is van 13.00 uur tot 18.00 uur in de Sint Jansstraat.

Beeldende kunst in de Walstraat is van 13.00 uur tot 16.00 en biedt presentaties van cursussen en cursisten werkend in ateliers.

Vanaf 14.00 uur kunnen bezoekers ook een rondleiding krijgen door het gebouw. Voor meer informatie en het programma: bijvrijdag.nl

Stand van Stad #22 over aardbevingen en stadse natuur

In de maandelijkse zondagse talkshow in het Groninger Forum ontvangt Bram Douwes stadse gasten over cultuur, politiek en wetenschap, maar ook kunstenaars, muzikanten uit achterbuurten en villawijken.

Deze zondagmiddag met onder andere met burgemeester Peter den Oudsten en stadsecoloog Jan Doevendans. De aanvang is om 16.30 uur. Voor meer informatie: groningerforum.nl

WolkenSongBorrel

Vandaag vindt de eerste WolkenSongBorrel plaats in de Wolkenfabriek (terrein oude Suikerfabriek) in Groningen.

Genieten van singer-songwriters, dichters, dj’s, voedselkunstenaars, warme kachel, vrienden, nieuwe contacten, glijbanen, beetje magie en veel gezelligheid. Leon Zantinga, bekend als dj Ray Koocks organiseert deze eerste WolkenSongBorrel. Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur. Weet je al dat je komt, geef het door via [email protected].

Voor meer informatie: dewolkenfabriek.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden