Feestelijke opening Groningen Guitar College in Groningen

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Zaterdag 30 en zondag 31 januari presenteert het Groningen Guitar College (GGC) tijdens een feestelijk openingsweekend de plannen en activiteiten voor 2016 in de Remonstrantse kerk in Groningen .

Het Groningen Guitar College is een opleidingsinitiatief van een zestal Groninger gitaardocenten.

Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 30 januari presenteren de zes docenten van het GGC zich door middel van korte concerten. Hierbij is een breed scala van gitaarstijlen te horen is, waaronder flamenco, gypsy, jazz en fusion. De openingsspeech wordt verzorgd door Jetze Luhoff, D66-fractievoorzitter van de Gemeente Groningen.

Beste gitarist van de Benelux

Zondag 31 januari is er een masterclass van fusion-gitarist Joost Vergoossen. Hij is in 2013 en 2014 door de lezers van het vakblad Gitarist uitgeroepen tot de beste gitarist van de Benelux. Tijdens de twee uur durende masterclass komen niet alleen alle facetten van gitaarspelen aan bod, ook wordt er stilgestaan bij het muzikant zijn in het algemeen.

Groningen Guitar College

Het Groningen Guitar College is een onafhankelijk lescollectief en opleidingsinitiatief van zes docenten en verzorgt gitaaronderwijs van de basisschool tot aan de vakstudie.

Het GGC is een onderdeel van Stichting Five Great Guitars dat onder leiding van artistiek leider Jan Kuiper een begrip is in de Nederlandse muziekwereld. Het GGC staat mede hierdoor in direct contact met het professionele werkveld van topgitaristen uit Nederland, maar ook het buitenland.

Het uitgangspunt van het GGC is dat de musicus en de mens niet te scheiden zijn. Als je als musicus bewust, beweeglijk en flexibel bent, dan ben je dat als mens ook.

Aanvangstijden:

Zaterdag 30 januari 2016
14.00 uur

Zondag 31 januari 2016
14.00 uur

Locatie:
Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Meer informatie: groningenguitarcollege.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden