Dag van het Wad: Unesco Werelderfgoed Waddenzee is jarig

Foto: © Janice Meyer via Visit Wadden & Marketing Groningen

Unesco Werelderfgoed Waddenzee viert deze zaterdag 26 juni haar 12e verjaardag. Het is de dag waarop dit grootste getijdensysteem ter wereld als onvervangbaar en uniek de Unesco-status kreeg.

Om dat te vieren bieden ondernemers in het waddengebied voorproefjes van hun activiteiten aan tijdens de Dag van het Wad. Er wordt stilgestaan bij hoe bijzonder dit gebied is.

Routes en activiteiten

Tijdens de Dag van het Wad biedt Visit Wadden een aantal fiets- en autoroutes aan waarmee bezoekers op pad kunnen om het gebied te verkennen. Daarnaast gaan ondernemers in het waddengebied voorproefjes van hun activiteiten aanbieden zodat bezoekers alvast kennis kunnen maken met alles wat er te doen is rondom de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed.

Voorbeelden van voorproefjes zijn het laten ervaren hoe het is om met je voeten in het slik te staan, het proeven van typische waddenhapjes tijdens een mini proeverij of het schilderen van schelpen bij het Wieringer Eilandmuseum. Het is de bedoeling dat het voorproefje de bezoeker uitnodigt om later in het seizoen nog eens terug te komen om de gehele activiteit te beleven.

Zie de website www.dagvanhetwad.nl voor wat er nog meer te doen is.

Nacht van het Wad 2021

De Dag van het Wad vindt altijd plaats rond midzomer, de langste dag van het jaar. Het is dan ook de kortste nacht. De Nachten van het Wad vinden plaats rond astronomisch herkenbare momenten en valt na het Midzomer weekend van 26 op 27 juni. Daarom organiseren de Natuur en Milieufederaties van Friesland, Groningen en Noord-Holland en de Rijksuniversiteit Groningen de Nacht van het Wad om daarmee aandacht te vragen voor de duisternis in het Waddengebied.

Tijdens Nacht van het Wad worden allerlei nachtelijke activiteiten georganiseerd. Hierbij valt te denken aan nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, lezingen en workshops. Ze roepen dan ook alle ondernemers en organisaties die actief zijn in het Waddengebied op om mee te doen met het organiseren van activiteiten of evenementen.

Een overzicht van alle activiteiten staan op de website nachtvanhetwad.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden