Aimée de Jongh eerste gast bij nieuwe serie mini-colleges van Storyworld

Foto: De Redactie

Zaterdag 3 april begint een nieuwe serie mini-colleges genaamd ‘Storyworld Presenteert’. Daarin vertelt een bekende strip-, animatie- of gamemaker over zijn of haar werk.

Een stripboek lezen, animatiefilm kijken of game spelen. Je kunt jezelf er helemaal in verliezen, maar zonder dat je stilstaat bij hoe het wordt gemaakt.

De eerst gast is Aimée de Jongh. Ze is één van Nederlands bekendste auteurs van graphic novels (stripromans) en mag als eerste het podium betreden in de Rabo Studio van het Forum in Groningen. Aimée de Jongh vertelt over het productieproces, haar research-reis door Oklahoma en Californië en haar motivatie om een verhaal te situeren tijdens een Amerikaanse natuurramp uit de jaren dertig.

De Jongh haar debuut De terugkeer van de wespendief (2014) werd verfilmd en haar werk won prijzen in Nederland, België, Duitsland en Japan. Ook haar eerste autobiografische graphic novel Taxi (2019) werd internationaal bejubeld. En in 2019 reisde ze naar de Verenigde Staten voor, misschien wel haar meest ambitieuze stripproject tot nu toe, de graphic novel Dagen van zand die in mei is verschenen in Nederland, Frankrijk en België.

Alhoewel De Jongh vooral in het buitenland veel bekendheid geniet, is haar nieuwste graphic novel zeker niet onopgemerkt gebleven in Nederland.

Signeersessie na afloop

Na afloop van het mini-college signeert Aimée de Jongh van 17.00 tot 18.00 uur bij de Forumshop op verdieping 4 oost in het Forum. Daar kunnen bezoekers tevens haar nieuwste boek Dagen van Zand kopen. Deze signeersessie is openbaar toegankelijk.

Storyworld Presenteert

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games Storyworld organiseert vier keer per jaar een mini-college onder de noemer ‘Storyworld Presenteert’ in de Rabo Studio van Forum Groningen.

De aanvang is om 15.30 uur in Rabo Studio in Forum Groningen. Tickets zijn verkrijgbaar via: Storyworld.nl/presenteert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden