Dichters in de Prinsentuin dit jaar naar Hortus Botanicus Haren

Foto: NOORDWOORD

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin wordt dit jaar gehouden in de Hortus Botanicus in Haren.

De Hortus biedt van vrijdagavond 9 juli tot en met zondag 11 juli 2021 ruimte voor poëzie van ruim 70 dichters. Daarmee kan het festival, ondanks de resterende coronamaatregelen, tóch fysiek plaatsvinden.

Het is dit jaar niet mogelijk om het festival in de Prinsentuin te laten plaatsvinden. Dichters in de Prinsentuin staat bekend om het grote aantal dichters en het directe contact tussen het publiek en de dichters. De ruimte kan dit jaar niet geboden worden in de Prinsentuin.

Artistiek en zakelijk leider Correen Dekker van NOORDWOORD is blij met de samenwerking met de Hortus Botanicus Haren: “Bezoekers kunnen weer geweldige gedichten ontdekken, bekende en nieuwe dichters zien optreden en tussendoor ook nog genieten van deze prachtige locatie”

Door de ruimte in de Hortus Botanicus Haren kan het dichtersfestival dit jaar extra groot uitpakken. Zo treden er meer dichters op, zijn er poëzievoorstellingen te zien en is er een doorlopend kinderprogramma.

De centrale boulevard van de Hortus is even het centrum van de Nederlandstalige poëzie, met boekenkramen en informatiestands. Overdag is er vanaf 11.00u ’s ochtends een programma vol gedichten en spoken word, ’s avonds vinden interviews en verdiepende gesprekken plaats.

De eerste namen van deelnemende dichters uit Nederland en Vlaanderen zijn inmiddels bekend. Naast lokale helden als Esmé van den Boom en stadsdichter Myron Hamming hebben onder andere Anneke Brassinga, Albertina Soepboer, Yentl van Stokkum, Marjoleine de Vos, Nisrine Mbarki, Dorien de Wit, Paul Demets en Moya de Feyter toegezegd te komen optreden.

Naast ruim twintig professionele dichters zullen meer dan veertig dichttalenten optreden.

Kijk voor meer informatie: www.noordwoord.nl/dichtersindeprinsentuin

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden