Club Guy & Roni’s PHOBIA sluit af in Groningen

Foto: Aleš Fevžer

De allerlaatste voorstelling van Club Guy & Roni’s ‘Phobia is op vrijdag 22 januari te zien in Stadsschouwburg Groningen. De voorstelling duikt in de wereld van angst en is actueler dan ooit.

Phobia was de openingsvoorstelling van Festival Noorderzon, stond daarna op het uitverkochte Ljubljana Festival en Tanztheater International in Hannover, en reisde vervolgens langs de Nederlandse theaters. In thuisstad Groningen wordt de tournee nu afgesloten.

Voorafgaand is er een inleiding en na de voorstelling is er een nagesprek en afterparty.

Phobia

Prijswinnende choreografen Guy Weizman en Roni Haver duiken met ‘Phobia‘ in een urgent en actueel onderwerp, geinspireerd door een tekst van de Franse schrijver en filosoof Albert Camus die verscheen vlak na de Tweede Wereldoorlog onder de titel ‘Ni victimes ni bourreaux’ (Slachtoffers noch beulen).

“Camus verafschuwde totalitaire regimes van links en van rechts. Hij verzette zich tegen de doodstraf, pleitte voor solidariteit en gemeenschapszin en kwam op voor de rechten van de mens. Hij vond dat we ons gracieus moesten verzetten tegen onrechtvaardigheid en ideologische fanaten.

In ‘Phobia‘ rijst de vraag wat er gebeurt als je, ondanks je vrees voor het onbekende, toch probeert open te staan voor de ander, in een tijd waarin conflicten en xenofobie voortdurend op de loer liggen”.

Teksten van internationale denkers lopen als een rode draad door de voorstelling. Martijn de Rijk bewerkte ze tot theatertekst.

Inleiding, nagesprek en afterparty

Bij de voorstelling is een inleiding om 19.15 uur. Na afloop is er in de foyer een informeel nagesprek met het publiek, waarbij regisseur Guy Weizman en een deel van de Phobia cast aanschuiven. Bram Douwes is gespreksleider. Daarna wordt de ‘Phobia tournee feestelijk afgesloten met een afterparty.

Club Guy & Roni maakte ‘Phobia in samenwerking met het Sloveense EN-KNAP en de percussionisten van Slagwerk Den Haag. Explosief totaaltheater met dansers, acteurs en musici.

De aanvang is om 20.15 uur.De inleiding start om 19.15 uur, het nagesprek om ca. 22.00 uur.

Voor meer informatie: www.ssbg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden