SPOT biedt vernieuwde informatie over toegankelijkheid

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ ZanderZ

Het is misschien wat onopgemerkt gebleven, maar SPOT Groningen heeft de informatie over toegankelijkheid op hun website vernieuwd. Daarmee komt de cultuurinstelling tegemoet aan het VN-Verdrag Handicap.

“Wij zijn er voor iedereen die open staat om de wereld van podiumkunsten te ontdekken. We vinden het belangrijk dat onze voorstellingen en concerten toegankelijk zijn en dat iedereen de informatie op onze website gemakkelijk kan lezen en gebruiken,” schrijft SPOT.

Toegankelijkheid

Een aanpassing in de marge van een website, nieuwe tekst achter de reeds bestaande link: toegankelijkheid. Niet iedere bezoeker van de website van SPOT Groningen, de organisatie achter de Oosterpoort en de Stadsschouwburg, zal op deze pagina terecht komen.

Degenen die dit stukje wél bezoekt, kunnen vaak niet zonder. Met handige tussenkopjes in een makkelijk te lezen lettertype staat per doelgroep beschreven wat SPOT voor jou kan betekenen.

Er zijn inductielussen beschikbaar, waarmee je hetzelfde signaal krijgt als bij een ringleiding, staat er onder het kopje: Voor mensen met een auditieve beperking. Voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychische handicap is het mogelijk om van tevoren hulp aan te vragen voor het halen van een drankje.

Twee miljoen mensen met een beperking

Ongeveer twee miljoen inwoners van Nederland leven met een beperking, is te lezen op de website van de Rijksoverheid. Zij zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Gewoon meedoen is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. Sinds 14 juli 2016 geldt in Nederland het VN-verdrag Handicap, waarin de rechten van personen met een handicap onderstreept worden en gemeenten verplichten om bij het maken van beleid dit verdrag geleidelijk te verwezenlijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen