Noorderzon Festival gaat door, ‘veilig, kleiner, maar herkenbaar’

Foto: Circa-Bounce

Het Noorderzon Festival gaat dit jaar door. De 31e editie van het festival vindt plaats van donderdag 12 tot en met 22 augustus.

In het Noorderplantsoen en op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen wordt dan op een veilige manier een kleiner maar herkenbaar Noorderzon gepresenteerd, met een live lokaal, nationaal en internationaal programma.

De zomermaanden gaan volgens de organisatie er steeds hoopvoller uit zien ondanks de coronacrisis. De organisatie van Noorderzon beweegt door middel van verschillende scenario’s mee met de veranderende realiteit en houdt rekening met een variatie aan maatregelen die in augustus kunnen gelden.

“Door het hogere vaccinatietempo en de opkomst van sneltesten lijkt er na juni steeds meer mogelijk te gaan worden”, aldus de organisatie. De precieze vorm van het festival is daarom nog niet duidelijk. Dit alles is wel onder voorbehoud van toestemming van de overheid voor het organiseren van evenementen. Noorderzon keert terug in het Noorderplantsoen.

Bounce!

Eén in het oog springende act die de organisatie bekend heeft gemaakt is het Australische circusgezelschap Circa dat met Bounce naar Groningen komt, een circusvoorstelling in een speciaal ontworpen unieke tent.

De voorstelling vindt plaats in een bijbehorend, groot opblaasbaar ‘springkasteel’, speciaal voor de voorstelling ontworpen door de bekende Britse architecten van AL_A (o.a. MAAT Museum Lissabon, renovatie Galeries Lafayette Parijs en renovatie Paleis Het Loo Apeldoorn). In deze opvallende circustent, in de vorm van een wolk die zijn omgeving weerspiegelt, stuiteren, tuimelen, springen en balanceren acrobaten om het publiek heen. De voorstelling is volledig coronaproof te beleven.

Kijk voor meer informatie en updates: noorderzon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden