Winnaars Beste Groninger Film 2020 bekend

Foto: De Redactie

De winnaars van de Beste Groninger Filmms 2020 zijn vrijdag bekendgemaakt. Dat gebeurde in een live-uitzending vanuit Forum Groningen.

De prijs voor Beste Groninger Film is in het leven geroepen om de grote productiviteit van de Groningse filmwereld in het zonnetje te zetten én te stimuleren.

De winnaars werden gekozen in vier categorieën, te weten Beste opdrachtfilm, Beste non-fictiefilm, Beste fictiefilm en de OOG TV Talent Award. De winnende films in alle categorieën werden geselecteerd op basis van ontwikkelingsperspectief, kwaliteit van de film, en de connectie met de Groninger provincie.

Winnaar Beste fictiefilm

The Beholder – Rosa Lackroy

Juryrapport: “Prikkelende vertelling met een prachtige actrice in de hoofdrol; intrigerende tegenspeler in de rol van de Syrische fotograaf die probeert de kwetsbaarheid van de dame vast te leggen”

Winnaar Beste non- fictiefilm

Kosmotroniks Go Tokyo – Colin Mooijman & Marjon De Rooy

Juryrapport: “Heel sterk en meeslepend feelgood-effect, met grappige en ontroerende momenten”

Winnaar Beste opdrachtfilm

Close(D) Up – Sije Kingma

Juryrapport: “Stijlvolle video, gemaakt ter vervanging van een modeshow die niet kon plaatsvinden door corona”

Winnaar OOG TV Talent Award

Ring the Bell – Lenny Kroos, Jarnick Hemel & Denise Dekker

Juryrapport: “Je wordt geraakt door met name het vrouwelijke hoofdpersonage, Julia, die door deze sport weer geluk in haar leven weet te vinden”.

De winnende makers in de categorieën Beste opdrachtfilm, Beste non-fictiefilm en Beste fictiefilm kregen elk een cheque uitgereikt voor 1.500 euro huurtegoed bij Bear Cinema Rentals. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontving een huurtegoed 500 euro.

Competitie

De vakjury bestond uit juryvoorzitter Fredau Buwalda (artistiek leider & filmprogrammeur Noordelijk Film Festival), Martijn Pot (Groninger cameraman en cameraregisseur), Eva Glasbeek (Groningse filmmaker) en Willem Baptist (producent en regisseur van creatieve documentaires en fictie).

De winnaars van De Beste Groninger Film zijn tijdens de online Filmclub op 22 maart te gast. Ze worden geïnterviewd door presentator René Duursma en de bezoekers en duiken met ze in de prijswinnende films, aan de hand van fragmenten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden