Internationale en Groninger kunstenaars naast elkaar te zien op Kinderbiënnale

Kinderambassadeurs Thijs en Sam op bezoek in het atelier van kunstenaar Sandra de Groot .
Foto: Siese Veenstra

De kunstenaars voor de Kinderbiënnale 2021, een grote interactieve kunsttentoonstelling door kinderen zijn bekend. Vanaf 1 juni toont het Groninger Museum het werk van vier internationale en negen Nederlandse toppers, waarvan er zes uit Groningen komen.

De internationale deelnemers, Andreas Schlegel & Hazel Lim-Schlegel, Donna Ong en Eko Nugroho hebben eerder meegedaan met de Children’s Biennale in Singapore in 2019. De Nederlandse kandidaten zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd: Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou & Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest. Zij zijn na een intensieve selectieronde uitgekozen op hun interactieve of kleurrijke werken en installaties, die verwondering, participatie en creatie uitlokken bij het publiek.

Vanuit het Groninger Museum is voor dit project bewust gekozen voor een sterke focus op kunstenaars uit de regio Groningen.

Volg de kinderambassadeurs

De Kinderbiënnale is een grote interactieve kunsttentoonstelling door kinderen voor iedereen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een museale tentoonstelling komt kijken, zoals de atelierbezoeken bij de kunstenaars, het schrijven van de tentoonstellingsteksten, meedenken over de pr, meekijken bij de opbouw, leren hoe je een rondleider kunt worden en nog veel meer.

De Kinderbiënnale is te zien vanaf 1 juni 2021. Deze datum is onder voorbehoud van wijzigingen in de tentoonstellingsprogrammering door invloed van corona.

De belevenissen van de kinderambassadeurs zijn te volgen op kinderbiennalegroningen.nl en via Instagram #kinderbiennalegm.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden