Leuke (kinder)activiteiten in de voorjaarsvakantie

Foto: Congerdesign via Pixabay

Het is voorjaarsvakantie en ondanks dat we niet erop uit kunnen zijn er toch genoeg leuke (kinder)activiteiten. De opdrachten zijn voor zowel binnen als buiten.

Hieronder geven we een aantal tips.

Op ontdekkingsreis in je eigen tuin

Het is heerlijk weer om op ontdekkingsreis te gaan met kinderen door de natuur rondom je huis. Van beestjes zoeken, taalverstoppertje, winter opdrachten tot koekjes bakken met madeliefjes. De opdrachten zijn ontwikkeld door Stichting NatuurWijs en verzameld door boswachters van Staatsbosbeheer. Kijk hier voor nog veel meer leuke spelletjes en opdrachten.

Experimenteren vanuit huis

Een aantal proefjes om thuis te doen staan op de website van het Universiteitsmuseum. De experimenten zijn verdeeld in drie leeftijdscategorie├źn: 6 tot en met 8 jaar, 8 tot en met 12 jaar en 12 tot en met 14 jaar. Ieder experiment bestaat uit een werkblad (geel) en een antwoordblad (groen). Naast experimenteren kan je ook knutselen of kleuren.

Veel van de proefjes zijn gebaseerd op ├ęcht onderzoek van wetenschappers die ooit verbonden waren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Minecraft challenge

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert Bieblab de Minecraft challenge. Ga de challenge aan. Meebouwen kan vanaf je eigen bank of keukentafel. Het enige wat je nodig hebt is een tablet, smartphone of computer met Minecraft. Meedoen aan deze online wedstrijd kan op woensdag 24 februari om 15.00 uur. De uitzending van BiebLab Live begint om 15.00 uur en is live te volgen via www.youtube.com/bieblab.

Biblionet Groningen heeft sinds vorig jaar de Bieblab, een YouTube-kanaal voor kinderen om op de woendagmiddagen mee te doen aan spellen en workshops.

Sportactiviteiten in Haren tijdens voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert Sportcoach Haren verschillende activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Op maandag 22 februari is er een sportdag, waarbij kinderen kunnen meedoen met atletiek, mountainbiken, unihockey en voetbal. Op dinsdag 23 februari kun je er met het hele gezin op uit tijdens de foto speurtocht.

Voor meer informatie: op de website van Sportcoach Haren.

Op de site van Natuurmonumenten staan ook verschillende activiteiten, waaronder de Tuinvogelbingo, vetbollen maken en meer. Kijk hier voor meer informatie.

VRIJDAG, het huis van de Amateurkunst, organiseert deze vakantie de digitale inloop.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden