VRIJDAGweek: open huis bij VRIJDAG in Groningen

Foto: Wij zijn Kees, Groningen

VRIJDAG in Groningen opent van maandag 18 tot en met zondag 24 januari elke dag de deuren voor iedereen die interesse heeft in muziek, theater of beeldende kunst.

Op alle drie locaties van VRIJDAG is elke dag wat anders te zien, te horen en te doen. Van open lessen tot concerten en theatervoorstellingen, presentaties, exposities, informatiebijeenkomsten voor cultuureducatie en amateurkunstondersteuning.

Kennis maken

De VRIJDAGweek is bedoeld om kennis te maken en eventueel te helpen bij het kiezen uit een van de vele cursussen die starten in februari.

Daarbij biedt de VRIJDAGweek cursisten en amateurkunstenaars de kans hun kunsten aan het publiek te presenteren. Daarnaast kunnen amateurkunstenaars op het Open podium laten zien wat ze in huis hebben.

Theater, muziek en beeldende kunst

Alle dagen zijn er open lessen theater, muziek en beeldende kunst.

  • Op maandag en dinsdag is er Open podium voor muziek.
  • Op woensdag is er een gratis Vrije Inloop voor kinderen en een bijeenkomst Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) voor culturele ondernemers.
  • Op donderdag is er een lunchconcert, theater- en cabaretpresentaties, proeflessen theater en een netwerkbijeenkomst Donderdag bij VRIJDAG voor cultuureducatie.
  • Vrijdag staat in het teken van jongeren met presentaties van de Jongerenateliers.
  • Zaterdag is het theaterdag met allerlei voorstellingen in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel.
  • Zondag is muziekdag in de Sint Jansstraat en beeldende kunstdag in de locatie Walstraat.

Entree is gratis

Iedereen is welkom en de entree is gratis, behalve de kunstlezing op donderdagavond 21 januari. Dan spreken de internationaal bekende kunstenaars Gil en Moti – in het Engels – over hun werk.

Voorjaarscursussen starten begin februari

Wie zelf theater, muziek of beeldende kunst wil maken kan zich nu inschrijven voor de cursussen die begin februari starten.

Voor meer informatie en het uitgebreide programma: www.bijvrijdag.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden