Tentoonstelling ‘Greenlights’ afstudeerwerk kunststudenten Minerva

Foto: Hanzehogeschool Groningen

De afstudeerwerken van 55 Autonome Beeldende Kunst studenten zijn nu digitaal te bewonderen in de jaarlijkse Greenlights tentoonstelling. De jaarlijkse tentoonstelling wordt georganiseerd door de afstuderende studenten van Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen.

55 studenten laten hiervoor beeldend werk zien en organiseren evenementen, kunstperformances, gesprekken en workshops. Deze tentoonstelling is tevens een voorloper van hun afstudeershow.

Kunstkompas

De studenten zijn de uitdaging aangegaan om 55 unieke werken samen te brengen in een expositie en hebben het concept van de tentoonstelling gebaseerd op het Kunstspectrum, dat gezien kan worden als een kompas dat navigeert tussen verschillende toenaderingen en culturen binnen de beeldende kunst.

Dit politiek geïnspireerde kompas omvat vier in elkaar overlopende posities: binnen, buiten, concept en vakmanschap. Deze week zullen verschillende evenementen plaatsvinden die zich verdiepen in een van de vier posities van het kompas.

Programma

Op www.greenlights.live is de tentoonstelling te bekijken, met de mogelijkheid om op 360 graden-tour te gaan door de fysieke expositie.

Naast de publieke tentoonstelling is deze presentatie ook het middel voor studenten om “groen licht” te behalen en toestemming te krijgen om af te studeren.

Greenlights is nu te zien op www.greenlights.live.

 

\

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden