Klimaatadaptatieweek Groningen, het gratis online interactief internationaal festival

Foto: Gemeente Groningen

Groningen staat de komende week in het teken van klimaatadaptie. Het gratis online interactief internationaal festival over klimaatadaptatie vindt plaats van dinsdag 19 tot en met maandag 25 januari.

Klimaatadaptatie is het nemen van maatregelen om in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering. Het betekent letterlijk: aanpassen aan het veranderende klimaat. Door bijvoorbeeld waterberging of het planten van bomen.

Tijdens dit online festival delen ruim 70 sprekers uit meer dan 20 landen hun ideeën over klimaatadaptatie. Het festival wordt gevolgd door de internationale Climate Adapation Summit (CAS) op maandag 25 en dinsdag 26 januari. Wereldleiders verenigen zich hier online om te praten over concrete wereldwijde acties rond klimaatadaptatie.

Het programma tijdens de Klimaatadaptatieweek zit boordevol leuke, vernieuwende en inspirerende elementen voor jong en oud. Van conferenties, verdiepende lezingen en tentoonstellingen, tot aan kidsactiviteiten, duurzame kunstactiviteiten, films en acties om de omgeving groener te maken.

Vrijdag 22 januari staat in het teken van jongeren over de hele wereld. Zij komen online samen in Groningen om te praten over ons klimaat. Zowel op de vrijdagmiddag als -avond vindt er een online jongerenprogramma plaats met de Youth for Climate Adaptation Conference en de Open University on Climate Adaptation.

Van 13.00 uur tot 18.00 uur kunnen bezoekers in de online festival omgeving tegelijk het programma volgen van Youth for Climate Adaptation Conference als de Open University on Climate Adaptation. Beide programma’s samen vormen een festival.

Youth for Climate Adaptation Conference: door jongeren, voor jongeren

Tijdens de Youth for Climate Adaptation Conference komen jongeren van over de hele wereld online samen in Groningen. Gezamenlijk dragen zij bij aan een wereldwijde oproep van jongeren om over te gaan tot actie als het gaat om klimaatadaptatie. Daarnaast kan iedereen inspirerende workshops, talks en activiteiten volgen, met vele internationale sprekers die online samenkomen. De Youth for Climate Adaptation Conference is georganiseerd door jongeren en is gericht op wat jongeren zelf kunnen doen.

Open University on Climate Adaptation

Het programma van de Open University on Climate Adaptation zit vol interactieve workshops, Q&A’s met live sprekers, keynotes en digitale games over klimaatadaptatie. Docenten, lectoren en hoogleraren van Noorderpoort, Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen delen hun inzichten en kennis over klimaatadaptatie, met speciale aandacht voor hoe we samen werken aan oplossingen voor de wereld.

Green Houseparty met DJ Sam Feldt

In de avond van vrijdag 22 januari wordt de dag feestelijk afgesloten door DJ Sam Feldt, die om 20.00 uur de online Green Houseparty verzorgd. Sam Feldt draait zijn set vanuit het Forum in Groningen via een livestream waar iedereen actief aan mee kan doen. Met visuals van Groningse bodem, dansers en meer belooft het een uniek event te worden.

Dj Sam Feldt is tevens de ambassadeur van de duurzame artiestenbeweging en vertegenwoordigt tijdens de Klimaatadaptatieweek ook zijn Heartfeldt Foundation.

Kijk voor meer informatie en voor het programma op de website van Klimaatadaptatie Groningen. De Klimaatadaptatieweek is een initiatief van de gemeente Groningen met de partners van het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen