Inge van Calkar wint award ‘Beste artiest’ tijdens Popgala Noord

Foto: Knelis

Inge van Calkar heeft de award voor Beste Artiest gewonnen tijdens de awardshow Popgala Noord. De prijzen werden dinsdagmiddag in poppodium Vera uitgereikt voor de Noord-Nederlandse muziekindustrie.

De Groningse soloartiest werd geroemd voor haar harde werk in de Nederlandse popmuziek en de jury noemde haar winst als iets ‘wat zeker niet uit de lucht komt vallen’. Een fragment uit het juryrapport: “Als soloartiest timmert ze al enkele jaren hard aan de weg, geheel op eigen voorwaarden en zonder concessies. Daarbij weet ze niet alleen een groeiend publiek voor zich te winnen, maar heeft ze gaandeweg ook haar eigen stem gevonden.”

Omdenk awards

De Omdenk Awards, de prijs voor het beste initiatief ten tijde van de corona-crisis, gingen naar Welcome to The Village, Kraantje Pappie en Locked and Live.

Het Leeuwarder festival Welcome to The Village maakte dit jaar een radio-uitzending en lanceerde een speciale doos vol lekkers en producten van eigen leveranciers. Rapper Kraantje Pappie zou twintig keer in SPOT Groningen staan, maar moest deze ook weer annuleren. Samen met Mr. Mofongo bedacht hij Craney’s Kippenhok: een afhaalservice voor kipgerechten in Groningen. In Hoogeveen kwam Het Podium met ‘Locked and Live’: een online platform dat artiesten faciliteert in het streamen van shows en tickets verkoopt via een ‘pay as you like’-formule. Zo worden zowel artiesten als crew gesteund.

De Friese band Cloudsurfers werd verkozen tot beste talent en Andreas Blühm ontving de lifetime achievement award voor zijn bijdrage aan de popcultuur in Noord-Nederland door verschillende tentoonstellingen naar het Noorden te halen die een bijdrage leveren aan de popcultuur in Noord-Nederland. Wytse Dijkstra werd bekroond met de publieksprijs voor Collega van het Jaar.

Via een livestream vanuit poppodium Vera in Groningen kon men de awardshow thuis volgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden