Tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped in Groninger Museum verlengd

Foto: De Redactie

De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped wordt met een maand verlengd van 28 februari tot en met 28 maart 2021. Dat heeft het Groninger Museum bekend gemaakt.

De aanleiding voor de verlenging is het langer gesloten blijven van het museum vanwege de maatregelen rond het coronavirus.

Over The Rolling Stones – Unzipped

De expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in 50 jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Centraal staat het muzikale erfgoed dat de Rolling Stones van een bluesband in de jaren 60 deed uitgroeien tot de inspirerende culture iconen.

De expositie opende op 20 november, maar moest sinds 15 december weer sluiten vanwege de lockdown. Zodra bekend is wanneer het museum weer open mag, volgt er meer informatie over de start van de ticketverkoop.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden