De ‘Nachtwacht’ in De Dilgt in Haren deze week

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ by Rembrandt

Deze week staat er een exacte replica van ‘De Nachtwacht’ in woon-zorgcentrum De Dilgt in Haren. Het meesterwerk van Rembrandt reist door Nederland en doet verschillende zorginstellingen aan.

Door corona is het niet mogelijk een museum te bezoeken, maar daar heeft het Rijksmuseum iets op gevonden met de Nachtwacht on tour.

Bewoners van het verzorgingshuis krijgen allemaal een pakket met achtergrondinformatie en een kleurplaat die bewoners samen met de (klein)kinderen in kunnen kleuren. Het laatste cadeautje moet nog even bewaard blijven tot na de lockdown omdat door de aangescherpte coronaregels iedereen maar twee personen op bezoek mag krijgen.

De Nachtwacht is voor de bewoners van De Dilgt een van de prachtige afleidingen in een periode waarin weinig mogelijk is.

Wel is het mogelijk om vanuit huis een virtueel bezoek te brengen aan het Rijksmuseum, waar De Nachtwacht te bekijken is en je in de geschiedenis kunt duiken via de online tour.

Volgende week verhuist het kunstwerk weer naar een andere zorginstelling of ziekenhuis in Nederland.

WelZINN, de afdeling binnen ZINN die verantwoordelijk is voor het welzijnsprogramma, heeft bovendien voor alle bewoners van ZINN nog een aantal mooie (online) optredens in petto: van een kerstconcert van het NNO tot een optreden van Trijntje Oosterhuis met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden