Fototentoonstelling ‘Gimme Shelter’ – the Stones in beeld in de Der Aa-kerk

Foto: Hanne van der Velde

In de Der Aa-kerk is een grote tentoonstelling rond The Rolling Stones geopend. De Stones-expositie ‘Gimme Shelter’ wordt gepresenteerd door Noorderlicht samen met de Stichting Oude Groninger Kerken.

Gimme Shelter – The Stones in Beeld

De Stones-tentoonstelling in de Der Aa-kerk presenteert fotografie uit de begintijd van de Stones van de fotografen Bent Rej, Rob Bosboom, Claude Vanheye en Gijsbert Hanekroot. Ook toont de expositie een documentaire van Nick Landman over het Stones-concert in Groningen in 1999, bekende en onbekende tv-fragmenten, het interview van Boudewijn Büch met Mick Jagger uit 1987, de documentaires ‘I Am a Rolling Stone’ en ‘Charlie Is My Darling’ (Peter Lorrimer Whitehead, 1965) en interviews met alle Stones.

De tentoonstelling loopt gelijktijdig met ‘Unzipped’ in het Groninger Museum en kijkt met een andere blik naar de legendarische band, door veel vroege fotografie te presenteren en de Stones mede te benaderen vanuit een Nederlands-Gronings perspectief.

Er is een kleine boeken- en platenmarkt en in de Noorderlicht Studio wordt vanaf 28 november een fraaie greep uit collecties van twee verzamelaars tentoongesteld. De vormgeving van de tentoonstelling is in handen van Studio 212 Fahrenheit.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 28 februari 2021.

Kijk voor meer informatie: www.noorderlicht.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden