Intocht van Sinterklaas in de stad Groningen deze zaterdag

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ R.F. (Roel) Jorna

Speciaal voor kinderen en volwassen, die de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de stad Groningen moeten missen door de coronamaatregelen kunnen toch gelukkig nog genieten van de aankomst van de Sint en zijn Pieten.

Toen zij ergens in de binnenstad van Groningen met de pakjesboot Emma wilden afmeren zijn ze op film vastgelegd. Deze film is zaterdagmiddag om 17.00 uur te zien op verschillende regionale zenders.

In de film kunnen de kinderen en Groningers zien welke perikelen de Sint en zijn Pieten moesten overwinnen om bij het Stadhuis te komen. Ook burgemeester Koen Schuiling, de brugwachters die de boot van Sinterklaas een onbelemmerde doorgang door de grachten moeten bieden en stedelijke iconen als het Peerd van Ome Loeks, de Martinitoren en Het Forum zijn te zien in de film.

De kinderen van de basisscholen zijn opgeroepen een tekening te maken en honderden zo niet duizenden kinderen hebben deze verrassing voor de Sint gemaakt en inmiddels ingeleverd, meldt de organisatie KVvV. Tot en met vrijdag 27 november kunnen kinderen de tekeningen nog inleveren in de brievenbussen op de basisscholen of digitaal verzenden naar [email protected]. Misschien krijgen de kinderen later, per post, nog een bedankje van Sinterklaas.

De film is te zien bij RTV Noord, Podium TV en OOG TV. Ook is de film te volgen op de website van het Dagblad van het Noorden, op de kinderafdelingen van een aantal ziekenhuizen en op het YouTube-kanaal van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken, Youtube KVvV.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen