Stap de wereld binnen van The Rolling Stones

Stap de wereld binnen van de legendarische rockband The Rolling Stones tijdens de internationale tentoonstelling ‘The Rolling Stones- Unzipped. Je wordt meegenomen in een reis van 50 jaar geschiedenis van het leven van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Deze bijzondere tentoonstelling opent donderdagmiddag online door niemand minder dan Mick Jagger in het Groninger Museum.

 

The Rolling Stones leefde een uitbundig en excentriek leven dat terug te zien is in de geschiedenis zoals deze getoond wordt in de expositie. De tour begint in het nagebootste appartement, Edith Grove met beschimmelde muren, etensresten, volle asbakken en bierflessen, de plek waar Mick Jagger en Keith Richard bijna vijftig jaar geleden woonden.

Niet alleen instrumenten en stage designs zijn te zien maar ook persoonlijke dagboeken uit de verzameling van Keith Richard, die hij bijhield tussen 1963 en 1964. In de begin jaren van de band waren the Stones veel op tournee, waarbij ze soms drie tot vier weken per jaar thuis waren.

Ontmoetingen en samenwerking met blueslegendes, zoals Muddy Waters en Buddy Guy, aankondigingsposters van de tours die ze deden en instrumenten van de bandleden zijn allemaal te zien in deze bijzondere expositie.

De album hoezen – waaraan veel kunstenaars, fotografen en grafisch ontwerpers een bijdrage leverden – waren belangrijk en zijn uitgebreid te zien.

De muziek werd ondersteund met kleding in wat ze wilden uitstralen. Op alle kostuums gemaakt door ontwerpers had Mick Jagger veel invloed op de uitvoering. Maar liefst 45 van deze kostuums zijn te zien.

Veel getoonde items in deze tentoonstelling zijn bewaard gebleven door Wyatt en verzamelaars.

Ook heb je het idee zo de Londense studio binnen te lopen.

En hoe is het logo van ‘de tong’ ontstaan? Het logo is ontworpen naar aanleiding van een foto van Kali, de Hindoe godin met haar naar beneden hangende uitgestoken tong, waarmee Jagger aankwam bij ontwerper John Pasche.

Audiofragmenten en videomateriaal maken de expositie compleet. De tentoonstelling eindigt in een minitheater waarin je door speciale effecten je in een concert van The Rolling Stones beland en je omringd wordt door de muziek.

Wij van de pers mochten deze week deze bijzonder unieke tentoonstelling al zien en raden iedereen aan zelf de beleving te hebben in de geschiedenis van één van de meest iconische rockbands aller tijden.

De expositie was al te bekijken in Engeland en Amerika, maar de primeur van deze internationale tentoonstelling over ’s werelds beroemdste en actieve band is voor het Groninger Museum. De Europese tour van de expositie gaat na Groningen naar het Olympic Stadion in Marseille volgend jaar begin juni, gevolgd door Canada.

Reserveren verplicht

Het is verplicht door de coronamaatregelen om online te reserveren. Voor de eerste week zijn alle kaarten al uitverkocht. De online opening van de tentoonstelling is hier voor iedereen te volgen.

Kijk voor meer informatie en tickets voor ‘The Rolling Stones – Unzipped’: groningermuseum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden