Britse rocklegende Marillion naar De Oosterpoort

Marillion.
Foto: AM Forker/ontvangen SPOT Groningen

De Britse rocklegende Marillion komt zaterdag 23 oktober 2021 met The Light At The End Of The Tunnel Tour naar De Oosterpoort in Groningen.

Op dit moment is Marillion druk bezig met het negentiende studioalbum, de opvolger van het uitstekende Fuck Everyone And Run (F.E.A.R). Maar als frontman Steve Hogarth en zijn mannen ergens naar uitkijken dan is het volgens De Oosterpoort wel om eindelijk weer on the road te zijn.

Met inmiddels 41 jaar op de teller is Marillion lichtjaren verwijderd van hits als Kayleigh en Incommunicado waarmee de groep halverwege de jaren tachtig doorbrak. Fuck Everyone And Run (F.E.A.R) – waarop thema’s als het toenemende individualisme aan de orde kwamen – vormde vier jaar geleden het bewijs dat de groep met beide benen stevig in deze tijd staat.

Daarna volgden hoogtepunten als One Tonight – Live At The Royal Albert Hall (2018) en With Friends From The Orchestra (2019). En afgelopen september was er de gedenkwaardige Couch Convention, waarbij de fans geld inzamelde voor de door de coronacrisis hard getroffen crew van de band.

Marillion liet in juni 2018 in een uitverkochte grote zaal van De Oosterpoort horen wat een waanzinnige geoliede progrock-machine de groep is.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden