Drie coronacafés: Online samen zingen tegen eenzaamheid

Foto: VRIJDAG

VRIJDAG organiseert in de maanden november en december drie speciale online Meezingcafés, waarbij samengezongen kan worden.

In het voorjaar zorgden acht succesvolle edities voor een fijne verlichting van eenzaamheid onder gezinnen, ouderen, studenten, koppels en alleenstaanden die door de coronapandemie weinig sociale contacten hebben.

Het recept voor de meezingcafés blijft hetzelfde als in het voorjaar: muzikanten zingen gouwe ouwen en fijne meezingers, die deelnemers live kunnen meezingen via Zoom.

Deelnemers horen elkaar niet, alleen de muzikanten, maar zien elkaar wel meezingen. Dat zorgt al voor veel plezier. De teksten hoef je niet te onthouden: die komen tijdens de liedjes in Zoom te staan.

Organisator en host Isolde van Meerwijk: “Ook voor mij en mijn man, de pianist, waren de Coronacafés een gezellige verlichting van spannende tijden. Tijdens de komende donkere dagen kunnen we allemaal wel een opsteker gebruiken. Wat is daarvoor nu beter dan samen lekker zingen?”, aldus organisator en host Isolde van Meerwijk.

De speciale online Meezingcafés zijn voor de gelegenheid omgedoopt tot Coronacafés. De data zijn: vrijdag 20 november, vrijdag 4 december en vrijdag 18 december. Het laatste café, op 18 december, krijgt een Kerstig tintje!

Deelname

De Coronacafés worden uitgezonden via Zoom, beginnen om 16.00 uur duren een uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. De Zoomlink wordt geplaatst op de website van VRIJDAG: bijvrijdag.nl/meezingcafe

Deelname is uiteraard gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden