Uittips voor zondag 3 januari

Foto: Google Maps

Zin in tropische temperaturen, een vakantie naar de zon of informatie over een stedentrip krijgen? Dit is mogelijk op het reisevenement van Noord-Nederland. Ook een heerlijke wandeling maken, demonstraties zien van ijssculpturen op de Vismarkt, het Zwanenmeer in Martiniplaza of een concert bijwonen van Milow in de Stadsschouwburg. Het is allemaal mogelijk deze zondag.

Reis

Reis! Het leukste reisevenement van Noord-Nederland vindt dit weekend plaats in de Oude Drukfabriek gelegen aan de Lübeckweg 2 te Groningen in het voormalig gebouw van Dagblad van het Noorden. Vandaag is de beurs geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Reis! biedt informatie op het gebied van vakantie en reizen, variërend van een vakantie naar de zon tot culturele reizen naar ontdekte en onontdekte steden.

Het tweedaagse evenement trok vorig jaar ruim 8.000 bezoekers na de kerst- en oliebollenperiode, meldt Uit Groningen.

Voor meer informatie: reisevent.nl.

Kerstplaza in Martinplaza

Van 11.00 uur tot 19.00 uur is de laatste dag van de 10-daagse Winterkermis in Martiniplaza met attracties. Voor meer informatie: martiniplaza.nl

“Human” in het Groninger Forum

Om 11.05 begint de film “Human” in het Groninger Forum. Een film, waarbij de opbrengst naar Vluchtelingenwerk Nederland gaat.
Voor meer informatie: groningerforum.nl.

Winter in Groningen

Vanmiddag van 12.00 uur tot 17.00 is Ice Carving: ijssculptuur demonstraties. Ook nemen twee eskimo’s je tussen 12.00 uur en 16.00 uur mee in de wereld van het ijsvissen oftewel Wak. Voor meer informatie: winteractiviteiten in Groningen

Excursie Groninger Landschap bij Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

De excursie georganiseerd door Groninger Landschap biedt een frisse, korte wandeling van 2.5 km door een eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap met zicht op schitterende wolkenpartijen. De wandeling gaat dwars door de weilanden van het Reitdiep waar misschien wel een laagje sneeuw kan liggen. Een gids van Het Groninger Landschap loopt mee, meldt groningerlandschap.nl.

De excursie is elke eerste zondag van de maand.
Vergeet niet uw verrekijker en fototoestel, want het kan er ongewoon mooi zijn.

Locatie:
Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD, Noorderhoogebrug

Deze activiteit is gratis en inschrijven is niet nodig voor deze excursie.

Het Zwanenmeer in Martiniplaza

Vanmiddag om 15.00 uur is de voorstelling van het ‘Zwanenmeer’ in Martiniplaza, ingestudeerd door het Nationaal Ballet van Shanghai. De klassieker heeft maar liefst 48 zwanen op het podium. De Engelse topchoreograaf Derek Deane heeft zijn creativiteit en talent losgelaten op de klassieker en daarmee het grootste Zwanenmeer ter wereld neergezet.
Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Milow in Stadsschouwburg

Singer-songwriter Milow, bekend van de hit ‘You Don’t Know’ geeft vanavond om 20.15 uur een concert in de Stadsschouwburg. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Nieuwjaarsconcert door Popkoor Estrellas uit Groningen en Femmes Cabales uit Peize

De Groninger koren zorgen voor een feestelijke begin van 2016 in Het Heerenhuis aan Spilsluizen 9 in Groningen en begint om 20:30 uur. Ballads en uptempo nummers, oude en nieuwe liedjes en bekende en minder bekende songs ondersteund door verfrissende choreografieën.

Kaarten kunnen voor aanvang van het concert aan de deur worden gekocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden