Virtuele editie GasTerra Ladiesrun Groningen in teken van Pink Ribbon

Foto: GasTerra Ladiesrun Groningen

De Gasterra Ladies is dit jaar niet op een bruisende roze Vismarkt, maar vindt plaats als virtuele editie. Vrouwen kunnen op zaterdag 28 en zondag 29 november toch de GasTerra Ladiesrun Groningen beleven.

De virtuele editie gaat dit jaar via een innovatieve app, MyTrace, waarbij de beleving van de Ladiesrun zo levensecht mogelijk wordt nagebootst. Het goede doel staat dit jaar ook in het teken van het goede doel Pink Ribbon, dat onderzoek naar borstkanker financiert.

Vier afstanden

Deelneemsters hebben tijdens deze virtuele editie de keuze uit vier afstanden: 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km en verschillende startwaves verspreid over de zaterdag en zondag.

De MyTrace app neemt hen mee over het parcours in Groningen. Via hun oortjes horen de deelnemers een officieel startmoment en ook de gelopen tijden worden geregistreerd. Onderweg krijgen de loopsters verschillende audioboodschappen en aanmoedigingen van een enthousiast publiek te horen. Daarnaast worden tussentijden, gemiddelde snelheid en klasseringen gegeven en horen ze waar ze zich op het originele parcours zouden bevinden.

Alle informatie, inclusief de eindtijd, verschijnt na afloop in de app op een persoonlijke tijdlijn.

“Nu de deelneemsters niet naar het evenement kunnen komen, brengen wij de beleving van het evenement naar de deelneemsters. Wij geloven dat dagelijks bewegen essentieel is en een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van een gezondere wereld”, aldus Michelle Mencke, projectmanager GasTerra Ladiesrun Groningen.

Pink Ribbon

Dankzij de inzet van de deelneemsters aan de Ladiesrun werd de afgelopen jaren een aanzienlijk bedrag opgehaald voor Pink Ribbon. Vorig jaar ontving Pink Ribbon via de Ladiesrun een cheque met een totaalbedrag van € 13.000 euro. Ook dit jaar kunnen deelnemers bij inschrijving een vrijwillige donatie aan Pink Ribbon doen of op het speciale actieplatform hun deelname aan de run laten sponsoren. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan nieuw en baanbrekend onderzoek naar borstkanker. Dat is nog steeds hard nodig, want in Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker.

Gratis aanmelden

Op www.ladiesrungroningen.nl/virtuele-editie kunnen deelneemsters zich gratis inschrijven om vervolgens met een unieke code toegang te verkrijgen tot de MyTrace app en deze te gebruiken tijdens de virtuele run op zaterdag 28 of zondag 29 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden