Sint Martinusconcert online te volgen vanuit Martinikerk

Foto: Jan Buurma

Het jaarlijkse Sint Martinusconcert op woensdag 11 november in de Martinikerk in Groningen kan bekeken en beluisterd worden door een livestreaming.

Doordat er weinig publiek aanwezig mag zijn door de coronamaatregelen is hiertoe besloten door de organisator, van het concert, Vereniging Vrienden Martinikerk. “We nemen het hele concert van tevoren op en zetten de opnamen om kwart voor een op 11 november op onze website www.vriendenmartinikerk.nl“. Stichting Martini Beiaard Groningen is medeorganisator van dit bijzondere concert.

Uitvoerenden van het concert zijn beiaardier Auke de Boer, organist Eeuwe Zijlstra en muziekdocent Marcel den Os met zijn koor en orkest van de Groningse Schoolvereniging. ‘Ook voor Sint Martinus zelf is een rol weggelegd in deze uitzending’.

Behalve het Sint Martinusconcert is er een ‘lampies-wedstrijd’ voor scholieren die hun zelfgemaakte lampionnen kunnen fotograferen en insturen en mooie prijzen kunnen winnen. Ook is er een thuis te bezorgen benefietmaaltijd en een ‘Kop d’r Veur-dienst’ in de Martinikerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden