28ste Bel Campo lezing door Herman Pleij

Foto: De Redactie

Er op uit tijdens corona gaat niet, maar het grootste literaire evenement van Groningen is zondag live te volgen. De 28ste Bel Campo Lezing is online via een live stream te volgen vanuit de Nieuwe Kerk in de stad.

Vanuit de eigen huiskamer kan dit jaar een onbeperkt aantal mensen dit jaar de lezing kan volgen. Spreker is deze keer Herman Pleij, schrijver van talrijke boeken over cultuurhistorische onderwerpen en de Nederlandse identiteit.

Herman Pleij

Het onderwerp van de lezing is zijn laatste boek, ‘Oefeningen in genot. Liefde en lust in de late middeleeuwen’. Het programma start met 14e en 15e eeuwse liefdesliederen, gebracht door ensemble Super Librum.

De bijeenkomst is interactief: deelnemers kunnen aan Herman Pleij vragen stellen via sms. En hij signeert ter plekke boeken die vooraf te bestellen zijn bij boekhandel Godert Walter. Een deel van de opbrengst van de boeken gaat naar het goede doel. Deelname aan de uitzending kost 15 euro.

Bel Campo Lezing

De Bel Campo Lezing is het jaarlijkse benefiet evenement dat Rotary Club Bel Campo organiseert om fondsen te werven. De opbrengst is voor kinderen die in armoede opgroeien in Groningen. In deze stad gaat het om een op de vijf kinderen. Zij hebben juist ook in Coronatijd ondersteuning nodig.

Aanmelden via www.rotary.nl/groningenbelcampo/activiteiten.

De aanvang is om 15.00 uur online vanuit de Nieuwe Kerk in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden