Onder de vulkaan barst zondag twee keer uit

Foto: Onder de Vulkaan/Stichting Square Web

De culturele en literaire talkshow Onder de vulkaan vindt komende zondag twee keer plaats. De voorstelling om 15.00 was al snel uitverkocht nu er nog maar 30 mensen in de grote zaal van het Grand Theatre mogen en daarom komt er een twee ronde om 17.00 uur.

Coronaproof en toch aanstekelijk. Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In de zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar.

‘En dan, wat is natuur nog in dit land?’ is het thema van aflevering #1, seizoen 3.

Gasten

Saskia Boelsums moest als gast helaas afzeggen, maar voor haar in de plaats komt nu Paul de Kort, landschapsarchitect. Het werk van kunstenaar en docent landschapsarchitectuur Paul de Kort bestaat uit ‘ingrepen’ in de natuur. Zo ontwierp hij stiltedrempels bij Schiphol, maakte hij trechters voor een versnelde waterdoorstroming in een beek bij Enschede en is sinds 2016 zijn werk Pier + Horizon te bewonderen in het Zwarte meer bij de Noordoostpolder.

Gerbrand Bakker tuiniert tussen de pieken en dalen door. Hij kwam dit jaar in de reeks Privé-domein met Knecht alleen, zijn verslag van een heftige depressie. Hij verstaat zich met ouders en vrienden en probeert grip op zijn leven te krijgen. ‘Eerlijk, onderzoekend, kritisch en dicht op de huid is het,’ schreef de Volkskrant. In het boekje De 3 bestaat niet restaureert en reconstrueert Bakker de wandelroute die langs zijn huis in de Eifel loopt.

Aaldrik Pot verbleef met zijn vrouw vier maanden op Rottumerplaat. Ze brachten het dagelijkse leven op het onbewoonde eiland in kaart in Terug naar Rottumerplaat. Maar misschien is Pot als boswachter nog meer in zijn element, op zoek naar sporen. In Het Prentenboek beschrijft hij samen met René Nauta welke dieren je kunt zien als je het landschap goed leest. Leer beter observeren.

Bezoekers kunnen alleen online reserveren (zowel solo, als duotickets).

De voorstelling is om 15.00 uur (uitverkocht) en 17.00 uur.

Locatie

Grand Theatre aan de Grote Markt 35 in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden