Uittips voor Tweede Kerstdag, zaterdag 26 december

Foto: De Redactie

Ook op Tweede Kerstdag zijn er leuke mogelijkheden om er op uit te gaan. In de Martinikerk treedt het Roder Jongenskoor op, het laatste weekend om Moving Mesdag te bewonderen, naar het museum, de winterkermis of naar een voorstelling voor het hele gezin?

Roder Jongenskoor – Lessons and Carols

Om 15:00 uur treedt het Roder Jongenskoor, een koor naar Engels voorbeeld, op in de Martinikerk. Negen advents- en kerstlezingen worden afgewisseld met traditionele en eigentijdse Christman Carols. Al meer dan twintig jaar treedt het Roder Jongenskoor op.

De jongens zitten net als in Cambridge bij lessenaars met kaarsen en de aanwezigen worden enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen. Het koor staat onder leiding van Rintje te Wies, achter het orgel zit Sietze de Vries.

De entree is 20 euro en kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Het advies is om ruim op tijd aanwezig te zijn, vermeldt roderjongenskoor.nl.

Moving Mesdag

Moving Mesdag is een unieke blik op het kunstwerk Panorama Mesdag. Het vormt een visuele reis van zes minuten door vier jaargetijden en vierentwintig uren van de dag. Moving Mesdag wordt vertoond op 14 speciale curved schermen van Samsung. Samen vormen zij een perfecte cirkel die in een speciaal hiervoor ontworpen ‘dome’ wordt geplaatst. Het is een betoverende reis door het Scheveningen van 1880. De dome staat op het Waagplein. Moving Mesdag is Tweede Kerstdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: moving.mesdag.nl

Het Groninger Museum

Het Groninger Museum is geopend. De tentoonstelling ‘David Bowie is’, het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Geadviseerd wordt vooraf online te reserveren.

Ook kan men naar Joris Laarman Lab. Meubels gegenereerd door slimme algoritmes, een levende lampenkap van genetisch gemodificeerde cellen met het lichtgevende gen van een vuurvliegje, de eerste open source 3d te printen stoel ter wereld. Dit zijn maar een paar voorbeelden van het wonderbaarlijke werk van ontwerper,uitvinder, kunstenaar Joris Laarman: een van de opvallendste ontwerpers van dit moment. Voor meer informatie: groningermuseum.nl

Kerstplaza MartiniPlaza

Kerstplaza Groningen is al 32 jaar de grootste overdekte winterkermis van Nederland. Martiniplaza is tien dagen lang een enorme pretfabriek. Er zijn kermisattracties, shows en marktkramen. Op de kerstkermis betaal je één entreeprijs; de toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows. Wie vaker wil, kan heel goedkoop een Herhalingskaart aanschaffen, waarmee je nogmaals van alle attracties gebruik kan maken. Kerstplaza is geopend tot en met 3 januari 2016. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

GOOV Muziektheater Het bos in – Into the woods

GOOV Muziektheater brengt een voorstelling voor het hele gezin. Een succesvolle Broadwaymusical (‘Into the Woods’ van Stephen Sondheim) krijgt een hele eigen bewerking waardoor een hoop sprookjesfiguren voorbij zullen komen: Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje en Assepoester, meldt de Oosterpoort.

Rond de kerst brengen dit enthousiaste koor, orkest en acteursgroep een voorstelling die laat zien wat kleine kinderen willen en wat grote mensen wensen.

De voorstelling is om 20.15 uur. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden