Cinekid in Groningen: het kinderfestival in de herfstvakantie

Foto: Forum Groningen

Het kinderfilmfestival Cinekid is in de herfstvakantie te bezoeken in Forum Groningen.

Tijdens het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar zijn de beste films, series, workshops, games en tutorials te beleven en media-installaties te ontdekken. Voor supernieuwgierige kinderen én ouders is er ook elke dag een premièrefilm met een speciaal programma.

Heel veel films

Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 oktober is er dagelijks een rijk aanbod van buitenlandse en Nederlandse kinderfilms. Te zien zijn onder andere de Aardman klei-animatie films Chicken Run, Shaun the Sheep en Piraten: Alle buitenbeentjes aan dek. Van Nederlandse bodem is er onder meer Jackie en Oopjen, Zussen en Poeslief. En voor de allerkleinsten in er op zondag en donderdag een extra Spruit Cinema: De Gruffalo.

Zelf aan de slag in de workshops en Wonderland

Naast het filmprogramma is er elke dag ook van alles te doen in het Forum. Er zijn workshops kleinpoppetjes maken, in de geest van de expositie The Art of Aardman die op dit moment in het Forum te bezoeken is. Maar je kunt ook aan de slag met virtual reality of een green screen. In Wonderland, de jeugdafdeling van het Forum, is een aantal media-installaties te ontdekken.

Ook koken met een chef, YouTuber Quinty Misiedjan ontmoeten, huisdieren portretteren behoren tot de mogelijkheden.

Cinekid media- en filmfestival vindt plaats van zaterdag 10 tot en met 16 oktober.

Kijk voor meer informatie en tickets: forum.nl/cinekid

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden