Dag van de Duurzaamheid: Bekendmaking Groene Burgemeester, ‘groene’ pubquiz en Groningse nieuwtjes

EM2 Groningen
EM2 Groningen
Foto: Klimaatadaptatie Groningen

Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 9 oktober, hebben Klimaatadaptatie Groningen en Fossielvrij Weekend de handen ineengeslagen.

Tijdens een live online avonduitzending vanuit de EM2 wordt bekendgemaakt wie de Groene Burgemeester van Groningen is. De nieuwe burgemeester wordt aanspreek- en steunpunt voor Groningers die de stad koel willen houden en groener willen maken. Groningen is hiermee de eerste gemeente in Nederland met een Groene Burgemeester.

Tijdens de uitzending wordt ook de Grunneger Fietstour du Klimaatboer gelanceerd. Deze 45 km lange route combineert een verrassende fietstocht met kennis over klimaatverandering en klimaatadaptatie in het landelijk gebied van Groningen.

Ook kan iedereen gratis online meedoen aan een pubquiz in het teken van kennis over fossielvrij vervoer, klimaat(adaptatie) en duurzaamheid. Aanmelden kan via fossielvrijeweken.nl. Er zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld voor de teams met de meeste groene kennis. Tijdens de pubquiz komen verschillende groene nieuwtjes voorbij.

Jongeren worden deze avond opgeroepen om klimaatambassadeur te worden. Ze hebben de mogelijkheid mee te praten, denken en discussieren over het klimaatbeleid en werken gezamenlijk toe naar een eigen regionale actieagenda voor klimaatadaptatie.

Daarnaast is een preview te zien van het klimaatadaptatieve kunstwerk de ‘Grunneger Woaterkop’. Dit kunstwerk gaat fossielvrij op tour door de provincie Groningen in november, december en januari.

Het avondprogramma is van 20.00 uur tot 21.30 uur.

De uitzending op vrijdag 9 oktober is een samenwerking tussen Fossielvrij Weekend en Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation, in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen