Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN opent in Storyworld, Forum Groningen

Foto: Ahmed Altamimi via Pixabay

Museum Storyworld in Forum Groningen staat vanaf deze zaterdag in het teken van PAC-MAN. De nieuwe expositie Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN opent in het kader van de veertigste verjaardag van een van de grootste iconen uit de wereld van de videogames.

Expositie WAKAWAKA! 40 JAAR PAC-MAN

De expositie bevat onder meer de eerste potloodschetsen van PAC-MAN en de eerste Japanse PAC-MAN-posters en -advertenties. Ook haalde Arjan Terpstra, curator van de expositie en mede-auteur van het aankomende PAC-MAN jubileumboek, van over de hele wereld bijzondere PAC-MAN collectors items uit de jaren ’80 en ‘90 naar Groningen. En niet te missen zijn de originele arcade-kasten waar je zelf PAC-MAN op kunt spelen.

Je ontdekt hoe PAC-MAN de videogamewereld voorgoed veranderde en waarom de gele veelvraat tot op de dag van vandaag enorm populair is gebleven.

Over PAC-MAN

PAC-MAN werd geboren op 22 mei 1980 en werd onmiddellijk razend populair. Eerst in arcadehallen en daarna in de popcultuur dankzij een breed scala aan branding- en mediaoptredens in de jaren ’80 en ’90.

Als enige museum in Europa krijgt Storyworld officieel toestemming en medewerking van de Japanse videogamestudio BANDAI NAMCO Entertainment Inc. om objecten tentoon te stellen voor publiek.

Tickets

Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang voor de expositie. Tickets zijn verkrijgbaar via de website Storyworld.nl en worden verkocht per tijdslot.

De wisselexpositie is te zien tot en met 10 januari 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden