POPgroningen Talent Award in Simplon en Vera

Cashmyra, POPgroningen Talent Houder 2019, in Vera
Foto: Floris Duijn

De acts voor de POPgroningen Talent Award staan op 1 en 15 oktober in Simplon. Het eindfeest waar de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2020 wordt bekendgemaakt is op 14 november in Vera. Iedereen kan er online bij zijn.

Door het coronavirus ging de POPgroningen Talent Award in Simplon en Vera begin dit jaar niet door. De POPgroningen Talent Award biedt een podium en ondersteuning aan opkomende muzikale acts van eigen bodem.

POPgroningen Talent Award in Simplon op 1 en 15 oktober – Kijk mee via livestream

Op 1 oktober staan YLVALIE, ~waterleaf~, Jonathan Rhodes en Jadi D op het podium in Simplon en op 15 oktober zijn dit Mind Fuji, Vera’s Charm, Breakpoint Nine en McScallywag. Vanwege corona kan er beperkt publiek aanwezig zijn. De shows worden daarom ook via de social media kanalen van POPgroningen gestreamd zodat iedereen live kan meekijken.

Eindfeest in Vera op 14 november

Tijdens de beide avonden in Simplon selecteren scouts twee acts die doorgaan naar het eindfeest in Vera, op 14 november. Hier wordt uiteindelijk bekend welke act zich de POPgroningen Talent Award houder van 2020 mag noemen. Ook deze avond zal online te volgen zijn.

POPgroningen Talent Award: ontwikkeling van de acts en coaching staan centraal

Alhoewel er op het eind maar één act overblijft die nog extra wordt gecoacht, is er in elke stap van het traject aandacht voor talentontwikkeling en coaching. Voorafgaande aan de avonden in Simplon ontvingen de 40 deelnemende acts flitscolleges en coaching en speelden ze, verspreid over acht avonden, op verschillende plekken in de provincie. Scouts hebben de acts elke avond afzonderlijk voorzien van feedback en per avond één act geselecteerd die is doorgegaan naar Simplon.

De act die uiteindelijk in Vera wordt uitgeroepen als POPgroningen Talent Award houder speelt volgend jaar, onder voorbehoud van ontwikkelingen en maatregelen COVID-19, op de festivals Grunnsonic, Festival Hongerige Wolf en Aidition. Verder ontvangt de act een mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit The North, gratis repeteren bij VRIJDAG en deelname Skills & Knowledge sessies.

Acts die de award eerder mee naar huis namen waren Boyz in the woods (2017), Cirrus Minor (2018) en Cashmyra (2019).

Kijk voor meer informatie: popgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden