NonFiction Photo Festival in Synagoge

NonFiction Photo Festival 2019.
Foto: Tessa Runau

In de Synagoge in Groningen vindt vanaf vrijdag 13 november het NonFiction Photo Festival plaats. De beste internationale en lokale non-fictie fotografie van nu worden gepresenteerd tijdens het NonFiction Photo Festival.

Het thema dit jaar is protest, verbeeld in onder andere de World Press Photo Exhibition 2020. Ook is er een toegankelijk Academy programma van lezingen, rondleidingen en evenementen tijdens het festival.

World Press Photo Exhibition 2020

Deze wereldberoemde fototentoonstelling bestaat uit de beste, belangrijkste beeldverhalen van over de hele wereld. Portretten, documentaire series, nieuws- natuur- en sportfoto’s doen verslag van wat er in de wereld gaande is.

Protest en de rol van de jeugd bij het teweegbrengen van verandering is dit jaar een belangrijk thema. Alle 150 prijswinnende beelden zijn samengesteld tot een indrukwekkende, internationale tentoonstelling.

Rise Up

Wat roert zich in het Noorden? Wat is er gebeurd in een jaar van protesteren voor cultuur, natuur, rechten en traditie en wat heeft het ons opgeleverd? Noordelijke fotografen vertellen het verhaal van burgerinitiatieven, protesten en de mensen die strijden voor hun idealen.

Het festival is van 13 november tot en met 6 december elke dag te zien in de Synagoge Groningen.

Openingstijden en locatie

  • Maandag t/m woensdag : 10.00 uur – 18.00 uur;
  • Donderdag en vrijdag : 10.00 uur – 21.00 uur;
  • Zaterdag 14, 28 nov en 5 december: 10.00 uur – 18.00 uur;
  • Zaterdag 21 nov: 14.00 uur – 18.00 uur;
  • Zondag: 10.00 uur – 18.00 uur.

Synagoge Groningen, Folkingestraat 60 in Groningen.

Voor meer informatie: nonfictionphoto.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen