Uittips voor zondag 20 december: speciale winteractiviteiten rondom de feestdagen

Foto: De Redactie

De laatste dag van WinterWelvaart, winteractiviteiten in de binnenstad van Groningen, OrbitFest Futuristisch Winterlichtfestival, Kerstvoorstelling: “Wie is David?” en nog veel meer activiteiten zijn te beleven deze dag.

WinterWelvaart

De laatste dag van WinterWelVaart met tal van historische schepen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. In het ruim kan genoten worden van muziek, theater en andere bijzondere activiteiten. Ook is de Kerstmarkt te bezoeken op de kades in gezellige houten huisjes en kraampjes. Daarnaast zijn er leuke (kinder)activiteiten. Voor meer informatie: winterwelvaart.nl

Een overzicht van de winteractiviteiten voor deze zondag is:

  • Ice Carving: Spectaculaire ijssculptuur demonstraties en het aanwezige publiek mag zelf muntjes gaan uithakken van 12.00 uur tot 17.00 uur op de Vismarkt
  • Het Kerstengelen Koor: a capella zangtrio van vrouwelijke kerstengelen brengt Christmas Carols van 13.00 uur tot 17.00 uur
  • Classic Rally Ride: In de verte klinkt de omroeper met zijn wervelende commentaar. “Over enkele ogenblikken komen de grote racers van weleer voorbij. Uitbundigheid alom” van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Het winkelend publiek krijgt rondom de feestdagen extra gezelligheid door winteractiviteiten in de binnenstad, meldt toerisme Groningen.

OrbitFest Futuristisch Winterlichtfestival

De laatste dag van OrbitFest vindt deze zondag plaats op en om het Ebbingekwartier terrein en in de stad Groningen.

Het festival biedt een winterlichtexpo op alle locaties, Lichtworkshops en wintermarkt in NP3 M0Bi aan het Kolendrift 13, Ebbingekwartier een Winterlab in Let’s Gro HQ (Poelestraat/Grote Markt) van 17:00 uur tot 21:00 uur. Voor meer informatie: orbitfest.com

Moving Mesdag

‘Moving Mesdag’ te zien op het Waagplein in de binnenstad van Groningen. Moving Mesdag is een unieke blik op het kunstwerk Panorama Mesdag.

Hendrik Willem Mesdag is een van de bekendste Groninger kunstenaars en werd op 23 februari 1831 geboren in een grachtenpand aan het Hoge der A. Groningen.

Moving Mesdag vormt een visuele reis van zes minuten door vier jaargetijden en vierentwintig uren van de dag en wordt vertoond op 14 speciale curved schermen van Samsung. Samen vormen zij een perfecte cirkel die in een speciaal hiervoor ontworpen ‘dome’ wordt geplaatst. Het is een betoverende reis door het Scheveningen van 1880. Vandaag is de openingstijd van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Voor meer informatie: movingmesdag.nl

Expositie David Bowie is

Bezoekers kunnen de tentoonstelling ‘David Bowie is’ bewonderen in het Groninger Museum.

Kerstvoorstelling: Wie is David?

‘David Copperfield’ is één van de bekendste verhalen van schrijver Charles Dickens. Sterker nog, het was zijn persoonlijke favoriet. Deze voorstelling voor het hele gezin wordt gespeeld door zestien spelers van 6 tot 60 jaar. Het zijn leerlingen van de Theaterschool voor volwassenen, de Jeugdtheaterschool en spelers uit stad en provincie. Zij spelen prachtige personages uit de negentiende eeuw die soms hilarisch actueel zijn. Vreemde, kleurrijke karakters met elk een eigen verhaal en een eigen mening.

Deze zondag 20 december zijn er voorstellingen om 15:00 en 19:30 uur. Voor meer informatie: bijvrijdag.nl.

Kerst op Nienoord

Vandaag is er op Landgoed Nienoord voor de derde keer vanaf 11.00 uur de sfeervolle wintermarkt georganiseerd getiteld ‘Kerst op Nienoord’.
Er zijn verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten. Bij de vele kraampjes zijn regionale en/of biologische producten en delicatessen te koop. Ook zijn er vele originele en leuke cadeaus te vinden voor onder de kerstboom, meldt uit.groningen.nl.

Kerstmarkt in Bourtange

Vanaf 11.00 uur is de unieke kerstmarkt in het historische hart van de Vesting Bourtange.

Hans Teeuwen & The Painkillers

Om 20.30 uur treden Hans Teeuwen & The Painkillers op in de Oosterpoort. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden